RØROSKJØTT: EIN EKTE VERDISKAPAR

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Med kjærleik til faget, kjennskap til bonden, dyra og beitene, bearbeider og foredler Røroskjøtt, i samarbeid med Røros Slakteri, kortreist og lokalprodusert kjøtt. Røroskjøtt har fleire kvalitetsprodukt, og har oppnådd godkjenning for bruk av kvalitetsmerket “Spesialitet”.

OM RØROSKJØTT OG RØROS SLAKTERI

Røroskjøtt vart etablert i 2003 og leverer kjøtt med dyrenes velferd i fokus. “Kjøtt som er godt behandla smaker betre!”

I Trøndelag finn du den vakre Bergstaden, Røros. Røros er prega av fjellbeiter på næringsrike bergartar. Desse beitene gir svært god næring til dyra grunna det store vegetasjonsmessige artsmangfoldet. Gardsbrukene som leverar til Røroskjøtt befinn seg fra Tydal i nord til Rendalen i sør.

Røroskjøtt

“Vi ynskjer å ta med oss det tradisjonelle handverket inn i framtida slik at vi kan skape gode matopplevelsar for deg. Gjennom å kombinere tradisjon og nyskaping lagar vi velsmakande kvalitetsprodukt. Vi har også ein rekke økologiske produkt.” – Røroskjøtt

FOREDLING OG BEARBEIDING AV ØKOLOGISK KJØTT

Med eit fokus på økologisk landbruk kan Røroskjøtt presentere ein økologisk produksjon på 20%, med stadig større auking. Økologisk landbruk gir rein og ekte mat utan bruk av kunstgjødsel og sprøytemiddel. Kjøttkaker, hakkebøff, karbonader, entrecote, ytre- og indrefilet av kalv er nokon av produktane med Ø-merking Røroskjøtt leverer.

Kjøtt SOM ER GODT BEHANDLA SMAKAR BEDRE

Samarbeidet med Røros Slakteri gjer det mulig å spore kvart produkt heilt tilbake til bøndene som leverer kjøttet. Med fokus på lokal tilknytting, kvalitet og fleksibilitet sikrar Røroskjøtt eit breitt utval av kvalitetsprodukt, av både lam, storfe, kalv og sau.

UTVALDE PRODUKT FRÅ RØROSKJØTT FINN DU HOS:

  • Coop Mega Molde
  • Coop Mega Orkanger
  • Coop Mega Kristiansund

I dei kommande vekene vil det komme fleire innlegg om dei ulike lokalmatprodusentane til Rørorsmat som du finn i utvalde Coop Nordvest-butikkar. Følg med på Smaksglede, så vil du finne nye produkt, oppskriftar og historiar!

Foto og inspirasjon: Rørosmat og Røroskjøtt

Les også: Galåvolden Gård: EDSJEL FOR LOKAL MAT MED PRISVINNANDE OST OG IS

RørosmatCoop Nordvest er stolt samarbeidspartnar med Rørosmat