Fiskegrateng med klippfisk


Fiskegrateng med klippfisk

Smaken av øyriket kallar vi det. Er du ute etter oppskrift på ein sunn og god middag med mykje smak, som og er basert på lokalmat, anbefalar vi deg denne smakfulle retten. Garantert barnevenleg.

Oppskrift på Barnevenleg fiskegrateng med klippfisk frå solund mat

smaksglede.no

Porsjonar 4
Tid ca. ein time
Vanskelegheitsgrad Enkel

Ingredienser

  • 400 gr Torsk Bacalaobiter Klippfisk fra Solundmat
  • Ca 3 ss smør
  • Ca 4 ss fint mel, gjerne spelt
  • Ca 5 dl melk, evt fløte
  • 2 stk egg
  • Salt
  • Muskat
  • Hvit pepper
  • Litt purreløk for ekstra smak
  • Strø kavring evt ost

Tilbehør

  • Potet
  • 4-5 Gulrøtter
  • 1 eple
  • Bacon

Slik gjer du

FØREBUING

Legg bacalaobitene i vann et døgn.

Hvit saus

Smelt smøret, og fres litt finhakket purreløk, og rør inn melet. Spe forsiktig med litt melk om gangen, så melblandingen ikke klumper seg, skru gjerne ned varmen på plata. Husk å røre hele tia. Kok forsiktig opp. Skru av varmen og smak til med krydder. Vær forsiktig med salt, da det er mye smak i klippfisken. Tilslutt rører du inn eggene.

Klippfisk

Kok opp rikelig med vann. Tilsett bacalaobitene, og skru ned varmen. La dette trekke i ca 10 min. Legg fiskebitene i en ildfast form og hell over sausen. Strø over litt strøkavring eller ost. Stekes i ovnen i ca 30 min på 200 gr. Legg bacon på et stekebrett med bakepapir, sett i ovnen i ca 10 min, for spørstekt bacon.

Serveres med kokte poteter, rasper gulrot, gjerne blandet med litt eple, og sprøstekt bacon.

Likte du denne oppskrifta? Del den gjerne vidare.