Fiskegrateng med klippfisk

[vc_row css=”.vc_custom_1516470131188{margin-top: -20px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1516620406260{margin-top: -25px !important;margin-bottom: 40px !important;}”][vc_row_inner][vc_column_inner css=”.vc_custom_1516620431034{margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

Smaken av øyriket kallar vi det. Er du ute etter oppskrift på ein sunn og god middag med mykje smak, som og er basert på lokalmat, anbefalar vi deg denne smakfulle retten. Garantert barnevenleg.

[/vc_column_text][vc_separator color=”chino” style=”dotted” css=”.vc_custom_1516619815647{padding-bottom: -10px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1516620821055{margin-bottom: -20px !important;}”][vc_column_inner width=”2/3″ css=”.vc_custom_1516620586638{margin-top: 10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1516620540731{margin-top: -30px !important;}”]

Oppskrift på Barnevenleg fiskegrateng med klippfisk frå solund mat

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ css=”.vc_custom_1516620627493{margin-top: -10px !important;}”][vc_single_image image=”773″ img_size=”200×200″ alignment=”center” css=”.vc_custom_1516621086084{margin-top: -30px !important;margin-bottom: -5px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]Porsjonar 4
Tid ca. ein time
Vanskelegheitsgrad Enkel[/vc_column_text][vc_separator color=”chino” style=”dotted” css=”.vc_custom_1516469426238{padding-top: -10px !important;padding-bottom: -10px !important;}”][vc_column_text]

Ingredienser

[/vc_column_text][vc_column_text]
  • 400 gr Torsk Bacalaobiter Klippfisk fra Solundmat
  • Ca 3 ss smør
  • Ca 4 ss fint mel, gjerne spelt
  • Ca 5 dl melk, evt fløte
  • 2 stk egg
  • Salt
  • Muskat
  • Hvit pepper
  • Litt purreløk for ekstra smak
  • Strø kavring evt ost

Tilbehør

  • Potet
  • 4-5 Gulrøtter
  • 1 eple
  • Bacon
[/vc_column_text][vc_separator color=”chino” style=”dotted” css=”.vc_custom_1516469426238{padding-top: -10px !important;padding-bottom: -10px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”3/4″ css=”.vc_custom_1516620175688{margin-top: -32px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1516620085536{margin-top: -10px !important;padding-top: -10px !important;}”]

Slik gjer du

[/vc_column_text][vc_column_text]

FØREBUING

Legg bacalaobitene i vann et døgn.

Hvit saus

Smelt smøret, og fres litt finhakket purreløk, og rør inn melet. Spe forsiktig med litt melk om gangen, så melblandingen ikke klumper seg, skru gjerne ned varmen på plata. Husk å røre hele tia. Kok forsiktig opp. Skru av varmen og smak til med krydder. Vær forsiktig med salt, da det er mye smak i klippfisken. Tilslutt rører du inn eggene.

Klippfisk

Kok opp rikelig med vann. Tilsett bacalaobitene, og skru ned varmen. La dette trekke i ca 10 min. Legg fiskebitene i en ildfast form og hell over sausen. Strø over litt strøkavring eller ost. Stekes i ovnen i ca 30 min på 200 gr. Legg bacon på et stekebrett med bakepapir, sett i ovnen i ca 10 min, for spørstekt bacon.

Serveres med kokte poteter, rasper gulrot, gjerne blandet med litt eple, og sprøstekt bacon.[/vc_column_text][vc_facebook][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=aLLGT18aqPM” align=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Send oss di beste lokalmat-oppskrift[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Likte du denne oppskrifta? Del den gjerne vidare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]