Volda Fiskemat presenterer kvit og raud bacalao! Denne oppskrifta er frå dagleg leiar, Hege Skurtveit sjølv, og ho har brukt kvit bacalao her. Ho fortel at ho bruker brokkoli og blomkål som tilbehør til kvit bacalao. Til raud bacalao likar ho å ete steikt baguett eller focaccia til, det likar ho best. Dette varierar ho også med flatbrød.
Forvarm steikeovnen på 200 grader varmluft. Kok opp vatn i ei kasserolle. Når vatnet kokar, legg i vakuumpakkane med kvit bacalao og skru ned varmen. La det trekke i 10 minuttar. Bacalao kan gjerne stå lenger, opp til ein time om ønskeleg.
Kutt opp soltørka tomat og bacon i små bitar. Opne vakuumpakken og hell bacalao over i ein ildfast form. Bland soltørka tomater i bacalaoblandinga. Strø usteikt bacon på toppen.
Sett forma i ovnen i 30 minunttar. No kan du også tilberede valgfritt tilbehør til som til dømes grønsaker og brød.
Kutt opp fersk persille. Ta ut forma, strø over persilla og server!
"Du kan også gratinere kvit bacalao med chorizo, pepperoni, svart oliven, parmesan etc. Her kan du tillate deg mykje og finne fram til din eigen favoritt!" - Hege Skurtveit, dagleg leiar i Volda Fiskemat.
Ingredients
Directions
Forvarm steikeovnen på 200 grader varmluft. Kok opp vatn i ei kasserolle. Når vatnet kokar, legg i vakuumpakkane med kvit bacalao og skru ned varmen. La det trekke i 10 minuttar. Bacalao kan gjerne stå lenger, opp til ein time om ønskeleg.
Kutt opp soltørka tomat og bacon i små bitar. Opne vakuumpakken og hell bacalao over i ein ildfast form. Bland soltørka tomater i bacalaoblandinga. Strø usteikt bacon på toppen.
Sett forma i ovnen i 30 minunttar. No kan du også tilberede valgfritt tilbehør til som til dømes grønsaker og brød.
Kutt opp fersk persille. Ta ut forma, strø over persilla og server!
"Du kan også gratinere kvit bacalao med chorizo, pepperoni, svart oliven, parmesan etc. Her kan du tillate deg mykje og finne fram til din eigen favoritt!" - Hege Skurtveit, dagleg leiar i Volda Fiskemat.