Ein perfekt forrett - med varm røykelaks frå Svanøy Røykeri har du den perfekte lovnaden for eit herremåltid.
Skjer røykelaksen i passande porsjonsstykker og steik i omnen på ca 70-80 grader i 15-20 minutt. Den er ferdig når den byrjar å flake seg.
Forvell asparges i kokande saltvatn i ca 1-2 minutt, avhengig av størrelse.
Sommarkålen finsnittast og svisjast raskt i varm panne med smør. Smak til med salt og pepar, og strø over litt finhakka graslauk.
Ha alle ingrediensane i ei kjele, og varm opp under konstant røring/pisking. Når sausen vert varm (litt før kokepunkt), tjuknar den til passe konsistens. Det er viktig at det ikkje kokar, då skil sausen seg.
Smak til med sitron, salt og pepar.
Ingredients
Directions
Skjer røykelaksen i passande porsjonsstykker og steik i omnen på ca 70-80 grader i 15-20 minutt. Den er ferdig når den byrjar å flake seg.
Forvell asparges i kokande saltvatn i ca 1-2 minutt, avhengig av størrelse.
Sommarkålen finsnittast og svisjast raskt i varm panne med smør. Smak til med salt og pepar, og strø over litt finhakka graslauk.
Ha alle ingrediensane i ei kjele, og varm opp under konstant røring/pisking. Når sausen vert varm (litt før kokepunkt), tjuknar den til passe konsistens. Det er viktig at det ikkje kokar, då skil sausen seg.
Smak til med sitron, salt og pepar.