Vafle med havregryn

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

25. mars er det vaffeldagen, og i den anledning legge vi ut ei oppskrift på grovare vafler! Kutt sukkeret, og tilsett heller honning og kardemomme!

Du treng:
 50 g smelta smør
 5 egg
 3 dl melk
 2 dl kefir eller kulturmelk
 100 g lettkokte havregryn
 125 g fullkornskveitemjøl
 100 g kveitemjøl
 5 ts bakepulver
 ¼ ts salt
 5 ss flytande honning
 1 ts malt kardemomme
Slik gjer du:
1

Ha alle tørre ingrediensar i ein bakebolle og bland godt saman. (

2

For seg sjølv, pisk egg i eigen bakebolle. Smelt smør og tilsett saman med egg, melk, kulturmelk og honning. Bland godt saman.

3

Ha dei tørre ingrediensane saman med egg, smør, melk og honning.

4

La røra stå i 10-15 min for betre smak før du byrjar å steike.

Ingredients

Du treng:
 50 g smelta smør
 5 egg
 3 dl melk
 2 dl kefir eller kulturmelk
 100 g lettkokte havregryn
 125 g fullkornskveitemjøl
 100 g kveitemjøl
 5 ts bakepulver
 ¼ ts salt
 5 ss flytande honning
 1 ts malt kardemomme

Directions

Slik gjer du:
1

Ha alle tørre ingrediensar i ein bakebolle og bland godt saman. (

2

For seg sjølv, pisk egg i eigen bakebolle. Smelt smør og tilsett saman med egg, melk, kulturmelk og honning. Bland godt saman.

3

Ha dei tørre ingrediensane saman med egg, smør, melk og honning.

4

La røra stå i 10-15 min for betre smak før du byrjar å steike.

Vafle med havregryn