Tradisjonell slager: PYTT-I-PANNE

pytt-i-panne-smaksglede-coopnordvest

Det finnast mykje kreative matrettar i dag, og det er ikkje alltid lett å kome på dei gode gamle slagerane. Denne oppskrifta er ei smakfull påminning om at pytt-i-panne er den perfekte restematretten. Kvardagen er i gang etter sommarferie, og denne retten passar som middag og lunsj for heile familien!

Du treng for 4 porsjonar:
 5 stk nypoteter frå Lærdal
 400 g pølse
 100 g bacon
 1 paprika (valgfri farge)
 2 fedd kvitløk
 1 løk (raud eller gul)
 1 gulerot
 ½ squash
 salt
 pepper
 olje til steiking
Slik gjer du:
1

OBS. Potetene tar lengst tid, start derfor med desse. Vask og skrell potetene og kutt dei opp i terningar. Nytt gjerne ei stor steikepanne med høg varme i starten. Tilbered resten av ingrediensane medan potene steiker. Det er greit å ha to steikepanner tilgjengeleg, for å steike alt godt.

2

Skjær løk og kvitløk i skiver, kutt opp paprika, gulerot og squash i terningar, deretter skjær opp pølser og bacon i bitar.

3

Varm opp ei anna steikepanne, og tilsett olje. Sprøsteik bacon og legg tilside på eit fat. Steik deretter pølsene til dei får ei god steikeskorpe, og tilsett dei i steikepanne med potetene.

4

Steik løk og kvitløk og tilsett med poteter når dei er ferdig. Gjer det same med paprika og squash.

5

Bland alt saman med potetene, og steik til potetene er møre. Smak til med salt og pepper. Topp gjerne med vårløk eller timian.

Ingredients

Du treng for 4 porsjonar:
 5 stk nypoteter frå Lærdal
 400 g pølse
 100 g bacon
 1 paprika (valgfri farge)
 2 fedd kvitløk
 1 løk (raud eller gul)
 1 gulerot
 ½ squash
 salt
 pepper
 olje til steiking

Directions

Slik gjer du:
1

OBS. Potetene tar lengst tid, start derfor med desse. Vask og skrell potetene og kutt dei opp i terningar. Nytt gjerne ei stor steikepanne med høg varme i starten. Tilbered resten av ingrediensane medan potene steiker. Det er greit å ha to steikepanner tilgjengeleg, for å steike alt godt.

2

Skjær løk og kvitløk i skiver, kutt opp paprika, gulerot og squash i terningar, deretter skjær opp pølser og bacon i bitar.

3

Varm opp ei anna steikepanne, og tilsett olje. Sprøsteik bacon og legg tilside på eit fat. Steik deretter pølsene til dei får ei god steikeskorpe, og tilsett dei i steikepanne med potetene.

4

Steik løk og kvitløk og tilsett med poteter når dei er ferdig. Gjer det same med paprika og squash.

5

Bland alt saman med potetene, og steik til potetene er møre. Smak til med salt og pepper. Topp gjerne med vårløk eller timian.

Notes

Tradisjonell slager: PYTT-I-PANNE