Torsk i folie på grillen med grønsaker er både sunt og enkelt i sommarvarmen. Hillersøy har mange gode fiskeprodukt, og her får du ei god oppskrift på korleis tilberede torskefilet på grill for fire personar. Denne oppskrifta er inspirert av Gladkokken!
Lag gjerne porsjonsvis. Nytt aluminiumsfolie (brett den dobbelt). Del nykål i blader, kutt opp brokkoli (evt. blomkål) og kutt vårløk. Start med å legge nykål blad i botnen av folia, og legg deretter på blomkål, vårløk, tomater og sukkererter.
Legg torsken oppå, ha på olivenolje, dryss på salt og pepper, og press over sitronsaft. Ha smør på toppen.
Pakk folia saman, men pass på at det er godt med plass inne i foilepakka. Ikkje tettpakk.
Forvarm grill, og legg torsken på direkte varme i ca. 3-4 minuttar. Legg den deretter på indirekte varme i ytterlegare 4 minuttar. Sjekk om fisken er klar undervegs. Når torsken er blank inni og flaker seg, er den klar.
Som tilbehøyr kan du ha nykokte poteter. Legg innhaldet op eit fat og nyt.
Ingredients
Directions
Lag gjerne porsjonsvis. Nytt aluminiumsfolie (brett den dobbelt). Del nykål i blader, kutt opp brokkoli (evt. blomkål) og kutt vårløk. Start med å legge nykål blad i botnen av folia, og legg deretter på blomkål, vårløk, tomater og sukkererter.
Legg torsken oppå, ha på olivenolje, dryss på salt og pepper, og press over sitronsaft. Ha smør på toppen.
Pakk folia saman, men pass på at det er godt med plass inne i foilepakka. Ikkje tettpakk.
Forvarm grill, og legg torsken på direkte varme i ca. 3-4 minuttar. Legg den deretter på indirekte varme i ytterlegare 4 minuttar. Sjekk om fisken er klar undervegs. Når torsken er blank inni og flaker seg, er den klar.
Som tilbehøyr kan du ha nykokte poteter. Legg innhaldet op eit fat og nyt.