Torsk på grillen

torsk hillersøy - Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Torsk i folie på grillen med grønsaker er både sunt og enkelt i sommarvarmen. Hillersøy har mange gode fiskeprodukt, og her får du ei god oppskrift på korleis tilberede torskefilet på grill for fire personar. Denne oppskrifta er inspirert av Gladkokken!

Du treng for 4 porsjonar:
 1 kg torskefilet
 1 nykål
 1 pakke sukkererter
 1 brokkoli (evt. blomkål)
 1 handfull ferske urter (oregano, dill eller basilikum)
 1 fennikel
 1 bunt vårløk
 0,50 sitron (safta)
 10 cherrytomater
 3 ss smør
 havsalt
 pepper
 olivenolje
Slik gjer du:
1

Lag gjerne porsjonsvis. Nytt aluminiumsfolie (brett den dobbelt). Del nykål i blader, kutt opp brokkoli (evt. blomkål) og kutt vårløk. Start med å legge nykål blad i botnen av folia, og legg deretter på blomkål, vårløk, tomater og sukkererter.

2

Legg torsken oppå, ha på olivenolje, dryss på salt og pepper, og press over sitronsaft. Ha smør på toppen.

3

Pakk folia saman, men pass på at det er godt med plass inne i foilepakka. Ikkje tettpakk.

4

Forvarm grill, og legg torsken på direkte varme i ca. 3-4 minuttar. Legg den deretter på indirekte varme i ytterlegare 4 minuttar. Sjekk om fisken er klar undervegs. Når torsken er blank inni og flaker seg, er den klar.

5

Som tilbehøyr kan du ha nykokte poteter. Legg innhaldet op eit fat og nyt.

Ingredients

Du treng for 4 porsjonar:
 1 kg torskefilet
 1 nykål
 1 pakke sukkererter
 1 brokkoli (evt. blomkål)
 1 handfull ferske urter (oregano, dill eller basilikum)
 1 fennikel
 1 bunt vårløk
 0,50 sitron (safta)
 10 cherrytomater
 3 ss smør
 havsalt
 pepper
 olivenolje

Directions

Slik gjer du:
1

Lag gjerne porsjonsvis. Nytt aluminiumsfolie (brett den dobbelt). Del nykål i blader, kutt opp brokkoli (evt. blomkål) og kutt vårløk. Start med å legge nykål blad i botnen av folia, og legg deretter på blomkål, vårløk, tomater og sukkererter.

2

Legg torsken oppå, ha på olivenolje, dryss på salt og pepper, og press over sitronsaft. Ha smør på toppen.

3

Pakk folia saman, men pass på at det er godt med plass inne i foilepakka. Ikkje tettpakk.

4

Forvarm grill, og legg torsken på direkte varme i ca. 3-4 minuttar. Legg den deretter på indirekte varme i ytterlegare 4 minuttar. Sjekk om fisken er klar undervegs. Når torsken er blank inni og flaker seg, er den klar.

5

Som tilbehøyr kan du ha nykokte poteter. Legg innhaldet op eit fat og nyt.

Notes

Torsk på grillen