Torsk med chorizo

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Fisk frå Hillersøy er fiska, fryst og pakka lokalt, berre timar etter den er fiska. Prøv denne smakfulle oppskrifta på torsk med chorizo!

Du treng:
 150 g chorizo
 1 ss olivenolje
 1 raudløk
 3 fedd kvitløk
 5 røkt paprikapulver (vanlig går også)
 4 dl hakka tomat (hermetisk)
 4 dl vatn
 1 grønsaksbuljong
 600 g torsk frå Hillersøy
 5 havsalt
 1 boks hermetiske kikerter
 200 g spinat
 nykverna pepper
Ris
 3 dl jasminris
 44 dl vatn
Slik gjer du:
1

Torsken tinar du i ca 6 min. i kaldt vatn.

2

Skyll ris i kaldt vatn, tøm ut vatnet. Ha i reint vatn i risen og la det koke opp. Når det har begynnt å koke, skrur du ned varmen til under middels, og la det koke under lokk i ca. 20 minuttar.

3

Skjær opp raudløk og finhakk kvitløken.

4

Kutt opp chorizo i terningar, og steik i olivenolje på medium varme til chorizoen får brune kantar. Deretter tilsett løk og kvitløk til løken blir gyllen.

5

Tilsett paprikapulver, hakka tomater og vatn og buljong. La det koke til buljongen løyser seg opp.

6

Skjær opp torsken i fine terningar og ha det oppi sausen. Tilsett salt og pepper og la det putre under lokk i 6 minuttar.

7

Skyll kikertene i kaldt vatn over eit dørslag. Tilsett kikerter i gryta.

8

Spinaten skal så vidt varmast i gryta, så ha den i til slutt.

9

Smak til med salt og pepper.

Ingredients

Du treng:
 150 g chorizo
 1 ss olivenolje
 1 raudløk
 3 fedd kvitløk
 5 røkt paprikapulver (vanlig går også)
 4 dl hakka tomat (hermetisk)
 4 dl vatn
 1 grønsaksbuljong
 600 g torsk frå Hillersøy
 5 havsalt
 1 boks hermetiske kikerter
 200 g spinat
 nykverna pepper
Ris
 3 dl jasminris
 44 dl vatn

Directions

Slik gjer du:
1

Torsken tinar du i ca 6 min. i kaldt vatn.

2

Skyll ris i kaldt vatn, tøm ut vatnet. Ha i reint vatn i risen og la det koke opp. Når det har begynnt å koke, skrur du ned varmen til under middels, og la det koke under lokk i ca. 20 minuttar.

3

Skjær opp raudløk og finhakk kvitløken.

4

Kutt opp chorizo i terningar, og steik i olivenolje på medium varme til chorizoen får brune kantar. Deretter tilsett løk og kvitløk til løken blir gyllen.

5

Tilsett paprikapulver, hakka tomater og vatn og buljong. La det koke til buljongen løyser seg opp.

6

Skjær opp torsken i fine terningar og ha det oppi sausen. Tilsett salt og pepper og la det putre under lokk i 6 minuttar.

7

Skyll kikertene i kaldt vatn over eit dørslag. Tilsett kikerter i gryta.

8

Spinaten skal så vidt varmast i gryta, så ha den i til slutt.

9

Smak til med salt og pepper.

Torsk med chorizo