Fisk frå Hillersøy er fiska, fryst og pakka lokalt, berre timar etter den er fiska. Prøv denne smakfulle oppskrifta på torsk med chorizo!
Torsken tinar du i ca 6 min. i kaldt vatn.
Skyll ris i kaldt vatn, tøm ut vatnet. Ha i reint vatn i risen og la det koke opp. Når det har begynnt å koke, skrur du ned varmen til under middels, og la det koke under lokk i ca. 20 minuttar.
Skjær opp raudløk og finhakk kvitløken.
Kutt opp chorizo i terningar, og steik i olivenolje på medium varme til chorizoen får brune kantar. Deretter tilsett løk og kvitløk til løken blir gyllen.
Tilsett paprikapulver, hakka tomater og vatn og buljong. La det koke til buljongen løyser seg opp.
Skjær opp torsken i fine terningar og ha det oppi sausen. Tilsett salt og pepper og la det putre under lokk i 6 minuttar.
Skyll kikertene i kaldt vatn over eit dørslag. Tilsett kikerter i gryta.
Spinaten skal så vidt varmast i gryta, så ha den i til slutt.
Smak til med salt og pepper.
Ingredients
Directions
Torsken tinar du i ca 6 min. i kaldt vatn.
Skyll ris i kaldt vatn, tøm ut vatnet. Ha i reint vatn i risen og la det koke opp. Når det har begynnt å koke, skrur du ned varmen til under middels, og la det koke under lokk i ca. 20 minuttar.
Skjær opp raudløk og finhakk kvitløken.
Kutt opp chorizo i terningar, og steik i olivenolje på medium varme til chorizoen får brune kantar. Deretter tilsett løk og kvitløk til løken blir gyllen.
Tilsett paprikapulver, hakka tomater og vatn og buljong. La det koke til buljongen løyser seg opp.
Skjær opp torsken i fine terningar og ha det oppi sausen. Tilsett salt og pepper og la det putre under lokk i 6 minuttar.
Skyll kikertene i kaldt vatn over eit dørslag. Tilsett kikerter i gryta.
Spinaten skal så vidt varmast i gryta, så ha den i til slutt.
Smak til med salt og pepper.