Tørre vaflar


Tørre vaflar

I forbindelse med vaffeldagen slår Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik bak kokeboka Fjordamat eit slag for tørre vaflar. Denne oppskrifta frå kokeboka deira kjem frå Lavik i Høyanger. Dei tørre vaflane held seg mykje lengre enn vanlege vaflar og gjer seg godt til kaffien med brunost på eller som dessert med iskrem.

 

 

 750 g kveitemjøl
 250 g potetmjøl
 6 ts hjortesalt
 150 g sukker
 1 ts kardemomme
 250 g smør
 3 egg
 Om lag 6 dl mjølk
 
1

Sikt saman det tørre, smuldre i smøret. Ha i samanpiska egg og mjølk. Arbeid deigen så lite som råd er.

2

Bak deigen ut til leivar som passar til vaffeljernet. Steik vaflane lysebrune.
Server med brunost, rømme og godt syltetøy, eller prøv dei saman med iskrem.

Foto og oppskrift: Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal

Fjordamat hos Coop Nordvest

Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfring er kokeboka for alle med interesse for mat og matskikkar på Vestlandet. Boka byggjer på oppskrifter samla inn av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag og inneheld over 340 tradisjonelle oppskrifter. Boka kan du kjøpe i følgjande Coop Nordvest-butikkar: 

  • Extra Florø
  • Extra Førde
  • Extra Lærdal
  • Extra Naustdal 
  • Extra Sogndal
  • Marked Askvoll
  • Marked Brekke
  • Prix Selje

Ingrediensar

 750 g kveitemjøl
 250 g potetmjøl
 6 ts hjortesalt
 150 g sukker
 1 ts kardemomme
 250 g smør
 3 egg
 Om lag 6 dl mjølk

Slik gjer du

1

Sikt saman det tørre, smuldre i smøret. Ha i samanpiska egg og mjølk. Arbeid deigen så lite som råd er.

2

Bak deigen ut til leivar som passar til vaffeljernet. Steik vaflane lysebrune.
Server med brunost, rømme og godt syltetøy, eller prøv dei saman med iskrem.

Tørre vaflar