Tomatsuppe med spekepølse og persille

tomatsuppe-pisket-krem-persille-smaksglede

Tomatsuppe er ein klassikar, og alle likar ho. Denne er med spekepølse, persille og piska krem. Passar kjempefint til kvardag og helg. Beregna for 4-6 porsjonar.

 1 kg tomatar, gjerne ulike slag
 1 dl fløyte
 salt
 sukker
 olivenolje
 spekepølse
 persille
 piska krem
1

Ha litt olivenolje på eit steikebrett og legg
på tomatene. Bak tomatene på 210 grader i
25-30 minutter.

2

Køyr dei bakte tomatene opp med ein stavmiksar, og sil av. Kok så opp med fløyte.

3

Smak suppa til med litt salt, sukker
og olivenolje.

4

Kutt nokon skiver med god spekepølse i stavar og
fres i panne saman med persille.

5

Før du hell over suppa, legg 1 ss piska krem i bunnen av tallerkenen ved servering. Topp med steikt spekepølse og persille.

Ingredients

 1 kg tomatar, gjerne ulike slag
 1 dl fløyte
 salt
 sukker
 olivenolje
 spekepølse
 persille
 piska krem

Directions

1

Ha litt olivenolje på eit steikebrett og legg
på tomatene. Bak tomatene på 210 grader i
25-30 minutter.

2

Køyr dei bakte tomatene opp med ein stavmiksar, og sil av. Kok så opp med fløyte.

3

Smak suppa til med litt salt, sukker
og olivenolje.

4

Kutt nokon skiver med god spekepølse i stavar og
fres i panne saman med persille.

5

Før du hell over suppa, legg 1 ss piska krem i bunnen av tallerkenen ved servering. Topp med steikt spekepølse og persille.

Tomatsuppe med spekepølse og persille