Tartar med laks og rogn

Segna skal ha det til at retten tartar opprinneleg kom frå eit mongolsk stammefolk med same namn. Dei var kjent for å vere ein barbarisk nomadisk stamme. Dei hadde ikkje tid til å stoppe, så dei åt rått kjøtt som dei visstnok skal ha oppbevart under salen på hestane, for å gjere kjøttet mørt. Om denne segna er sann er det ingen som veit, men interessant er det i alle fall! Denne oppskrifta er frå Spiis godt med Arne Brimi, og passar for deg med sansen for rå fisk! Oppskrifta er beregna for 4 porsjonar.

 400 g lettrøkt eller varmrøkt filet av laks
 8 ss ørretrogn eller lakserogn
 1 raudlauk
 4 eggeplommer
 nykverna pepper
 rømme (dersom ønskeleg)
1

Skjær fisken i passe store bitar, og raudlauken i fine ringar eller skiver

2

Sett fram fire tallerkenar og fordel litt laks på kvar tallerken. Legg på rogn, og deretter ei eggeplomme

3

Ha på raudlauken og eit godt dryss med nykverna pepper. Server gjerne litt seterrømme attåt!

Ingredients

 400 g lettrøkt eller varmrøkt filet av laks
 8 ss ørretrogn eller lakserogn
 1 raudlauk
 4 eggeplommer
 nykverna pepper
 rømme (dersom ønskeleg)

Directions

1

Skjær fisken i passe store bitar, og raudlauken i fine ringar eller skiver

2

Sett fram fire tallerkenar og fordel litt laks på kvar tallerken. Legg på rogn, og deretter ei eggeplomme

3

Ha på raudlauken og eit godt dryss med nykverna pepper. Server gjerne litt seterrømme attåt!

Tartar med laks og rogn