"Kveite er ein flott fisk som er lett å lika." - Arne Brimi. Prøv denne oppskrifta frå SPiiS godt med Arne Brimi! Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.
Kveitefileten skal vere skinn- og beinfri. Den delast i passe store serveringsstykker.
Bruk ei varm panne og nøytral olje i panna. Start med ganske høg temperatur. Legg fiskestykka i panna, ha på salt og pepper, og la dei ligge og steike. Ikkje rør i panna, og følg med på fargen på fiskekjøttet. Når fisken er steik 2/3 gjennom, skrur du ned varmen.
Ha godt med smør i panna, øs over fisken. Ha hakka, friske urter i smøret. Snu stykkene kjapt, og steik rundt 1/2 minutt før du trekker panna til siden.
Du treng ikkje saus til denne retten, men server kveita med det smøret den er steikt i.
Ingredients
Directions
Kveitefileten skal vere skinn- og beinfri. Den delast i passe store serveringsstykker.
Bruk ei varm panne og nøytral olje i panna. Start med ganske høg temperatur. Legg fiskestykka i panna, ha på salt og pepper, og la dei ligge og steike. Ikkje rør i panna, og følg med på fargen på fiskekjøttet. Når fisken er steik 2/3 gjennom, skrur du ned varmen.
Ha godt med smør i panna, øs over fisken. Ha hakka, friske urter i smøret. Snu stykkene kjapt, og steik rundt 1/2 minutt før du trekker panna til siden.
Du treng ikkje saus til denne retten, men server kveita med det smøret den er steikt i.