Steikt kveitefilet

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

"Kveite er ein flott fisk som er lett å lika." - Arne Brimi. Prøv denne oppskrifta frå SPiiS godt med Arne Brimi! Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.

Du treng:
 800 g kveitefilet
 1 ss nøytral olje
 litt salt
 litt svart pepper
 12 ss smør
 friske urter (t.d estragon)
Slik gjer du:
1

Kveitefileten skal vere skinn- og beinfri. Den delast i passe store serveringsstykker.

2

Bruk ei varm panne og nøytral olje i panna. Start med ganske høg temperatur. Legg fiskestykka i panna, ha på salt og pepper, og la dei ligge og steike. Ikkje rør i panna, og følg med på fargen på fiskekjøttet. Når fisken er steik 2/3 gjennom, skrur du ned varmen.

3

Ha godt med smør i panna, øs over fisken. Ha hakka, friske urter i smøret. Snu stykkene kjapt, og steik rundt 1/2 minutt før du trekker panna til siden.

4

Du treng ikkje saus til denne retten, men server kveita med det smøret den er steikt i.

Ingredients

Du treng:
 800 g kveitefilet
 1 ss nøytral olje
 litt salt
 litt svart pepper
 12 ss smør
 friske urter (t.d estragon)

Directions

Slik gjer du:
1

Kveitefileten skal vere skinn- og beinfri. Den delast i passe store serveringsstykker.

2

Bruk ei varm panne og nøytral olje i panna. Start med ganske høg temperatur. Legg fiskestykka i panna, ha på salt og pepper, og la dei ligge og steike. Ikkje rør i panna, og følg med på fargen på fiskekjøttet. Når fisken er steik 2/3 gjennom, skrur du ned varmen.

3

Ha godt med smør i panna, øs over fisken. Ha hakka, friske urter i smøret. Snu stykkene kjapt, og steik rundt 1/2 minutt før du trekker panna til siden.

4

Du treng ikkje saus til denne retten, men server kveita med det smøret den er steikt i.

Notes

Steikt kveitefilet