Print Options:

Spekesalat

Ein kjempefin og lett salat for deg som elskar spekemat. Nyt den åleine eller som ein del av tapasbordet.

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

 spekeskinke, i tynne skiver
 krydret spekepølse, i tynne skiver
 8-10 grønne asparges parmesan eller annen vellagret ost
 parmesan eller annen vellagret ost
 god olivenolje
Slik gjer du
1

Skjær skinka i så tynne skiver som mogleg.

2

Legg skinkeskivene utover eit fat, saman med tynne skiver med spekepølse. Det kan gjerne vere ein salamivariant!

3

Knekk av den nederste delen av aspargesen, og skrell litt oppover stilken med ein potetskrellar.

4

Kok aspargesen i like delar av vatn og smør. Koketida er avhengig av tjukkleika, men eit par minuttar er gjerne nok.

5

Løft ut aspargesen og la den ligge og kjøle seg ned, før du kuttar den i passeleg store bitar.