Øyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.
Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.
Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.
Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.
Ingredients
Directions
Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.
Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.
Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.