Smalahove på tradisjonelt vis


Smalahove på tradisjonelt vis

Øyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.

 

 

 1 smalahove frå Solundmat per person
 Nypoteter og det du elles måtte ynskje av tilbehøyr
 
1

Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.

2

Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.

3

Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.

 

Kampanje på smalahove frå Solundmat hos Coop Nordvest frå veke 43

Ingrediensar

 1 smalahove frå Solundmat per person
 Nypoteter og det du elles måtte ynskje av tilbehøyr

Slik gjer du

1

Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.

2

Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.

3

Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.

Smalahove på tradisjonelt vis