Smalahove på tradisjonelt vis

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Øyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.

 

 1 smalahove frå Solundmat per person
 Nypoteter og det du elles måtte ynskje av tilbehøyr
1

Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.

2

Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.

3

Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.

Ingredients

 1 smalahove frå Solundmat per person
 Nypoteter og det du elles måtte ynskje av tilbehøyr

Directions

1

Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.

2

Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.

3

Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.

Notes

Smalahove på tradisjonelt vis