Smalahove på tradisjonelt vis


Smalahove på tradisjonelt vis

Øyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.

 

 

 1 smalahove frå Solundmat per person
 Nypoteter og det du elles måtte ynskje av tilbehøyr
 
1

Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.

2

Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.

3

Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.

Smalahove-kampanje

Kampanje på smalahove frå Solundmat hos Coop Vest veke 40-44

Ingrediensar

 1 smalahove frå Solundmat per person
 Nypoteter og det du elles måtte ynskje av tilbehøyr

Slik gjer du

1

Legg først smalahove i kaldt vatn i 1,5-2 dagar.
Smak gjerne på vatnet og bytt det ut dersom det vert for salt.

2

Smalahove kan enten trekkje i vatn eller dampast på rist eller pinner slik som pinnekjøttet. La det trekkje eller dampe i 3 timar.

3

Smalahove smakar nydeleg saman med nykokte poteter, kraft fra trekkinga og kålrotstappe. Ein kan også servere det saman med grønne erter og baconfeitt.

Smalahove på tradisjonelt vis