Småkje frå Kandal Kjøtt

lokalmat oppskrift stekt lår kje geit ovnsstekt

Lår av småkje frå Kandal Kjøtt er fantastisk på grillen, men om det er pause i grillsesongen kan du prøve denne nydelege oppskrifta! Marineres gjerne over natta, og etter eit par timar i ovnen kan du nyte eit saftig, magert og smakfullt lokalmatmåltid - serverast med fløytegratinerte poteter, og dine favorittgrønsaker

 Sitronskal
 3 ss hakka rosmarinblad
 6 hakka kvitlauksfedd
 4 ss olivenolje
 Lår av småkje frå Kandal Kjøtt
1

Knus sitronskal, rosmarin, kvitlauk i morter, og bland inn olivenolje.

2

Gni inn blandinga i kjøtet, og la ligge nokre timar i kjøleskap - gjerne over natta om du har tid.

3

Ta ut kjøtet og skrap av marinaden - ta vare på denne!

4

Krydre godt med salt og pepar, og brun kjøtet lett på alle kantar.

5

Ha over marinaden, og steik i ovnen på 120 grader i ca 2 timar. Nytt gjerne steiketermometer, og ta ut kjøtet når kjernetemperatur har nådd 60 grader.

6

La kjøtet kvile i 15-20 minutt før du skjærer opp.

Serverast med fløytegratinerte poteter og dine favorittgrønsaker.

Oppskrift og bilde frå Kandal Kjøtt

Ingredients

 Sitronskal
 3 ss hakka rosmarinblad
 6 hakka kvitlauksfedd
 4 ss olivenolje
 Lår av småkje frå Kandal Kjøtt

Directions

1

Knus sitronskal, rosmarin, kvitlauk i morter, og bland inn olivenolje.

2

Gni inn blandinga i kjøtet, og la ligge nokre timar i kjøleskap - gjerne over natta om du har tid.

3

Ta ut kjøtet og skrap av marinaden - ta vare på denne!

4

Krydre godt med salt og pepar, og brun kjøtet lett på alle kantar.

5

Ha over marinaden, og steik i ovnen på 120 grader i ca 2 timar. Nytt gjerne steiketermometer, og ta ut kjøtet når kjernetemperatur har nådd 60 grader.

6

La kjøtet kvile i 15-20 minutt før du skjærer opp.

Serverast med fløytegratinerte poteter og dine favorittgrønsaker.

Oppskrift og bilde frå Kandal Kjøtt

Småkje frå Kandal Kjøtt