Sild og mjuk eggerøre

Juvik - Sild og eggerøre - Smaksglede

Kos deg med ein enkelt rett som også er ei kjelde til Omega-3 og protein.

 

 6 Egg
 2ss Smør
 2ss Fløte
 1-2 fileter god spekesild, utvannet
 2 beter, kokte gressløk, hakket
1

Ha smøret i ei kald panne, og varm opp på svak varme.

2

Når smøret er nesten smelta, kan du tilsette egga. Rør saman, og når eggekvita byrjar å blir kvite, rører du inn litt fløyte.

3

Sett panna til side. Eggerøra skal vere mjuk og litt laus, då smakar ho best. Då den skal serverast med spekesild, treng du ikkje smake til med salt.

4

Skjær sildefileten i passeleg store bitar, del opp dei ferdigkokte og møre bitane i båtar, og fordel deretter dette over eggerøra.

5

Dryss over graslauk, og server medan eggerøra er lun.

Ingredients

 6 Egg
 2ss Smør
 2ss Fløte
 1-2 fileter god spekesild, utvannet
 2 beter, kokte gressløk, hakket

Directions

1

Ha smøret i ei kald panne, og varm opp på svak varme.

2

Når smøret er nesten smelta, kan du tilsette egga. Rør saman, og når eggekvita byrjar å blir kvite, rører du inn litt fløyte.

3

Sett panna til side. Eggerøra skal vere mjuk og litt laus, då smakar ho best. Då den skal serverast med spekesild, treng du ikkje smake til med salt.

4

Skjær sildefileten i passeleg store bitar, del opp dei ferdigkokte og møre bitane i båtar, og fordel deretter dette over eggerøra.

5

Dryss over graslauk, og server medan eggerøra er lun.

Sild og mjuk eggerøre