Selleri- og rekesalat med brent pepper

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Skalldyrsalat er alltid ein frisk og god idè, særleg på sommaren. Sellerirot har sesong i juli-november, og passar fint på denne tida av året. Oppskrifta er henta frå SPiiS godt med Arne Brimi. Vel bekome!

 6 stilker stangselleri
 150 gram renska reker
 23 stilker vårlauk
 2 ss sherryeddik
 ½ ss sukker
 brent pepper
Salat
1

Kutt stangselleri i tynne skiver og hakk opp vårlauken. Bruk gjerne graslauk istadenfor vårlauk, eller begge deler, om du ønsker.

2

Rør saman eddik og sukker

3

Bland saman selleri, vårlauk og dei renska rekene, og vend inn eddiken

4

Dryss over rikeleg med brent pepper ved servering

Brent pepper
5

Fyll ei tørr steikepanne med pepperkorn til det dekker botnen. Rist korna på middels varme til dei lett kan knusast. Avkjøl

6

Knus pepper i ein morter eller i eit kjøkkenhåndkle/brødpose

Ingredients

 6 stilker stangselleri
 150 gram renska reker
 23 stilker vårlauk
 2 ss sherryeddik
 ½ ss sukker
 brent pepper

Directions

Salat
1

Kutt stangselleri i tynne skiver og hakk opp vårlauken. Bruk gjerne graslauk istadenfor vårlauk, eller begge deler, om du ønsker.

2

Rør saman eddik og sukker

3

Bland saman selleri, vårlauk og dei renska rekene, og vend inn eddiken

4

Dryss over rikeleg med brent pepper ved servering

Brent pepper
5

Fyll ei tørr steikepanne med pepperkorn til det dekker botnen. Rist korna på middels varme til dei lett kan knusast. Avkjøl

6

Knus pepper i ein morter eller i eit kjøkkenhåndkle/brødpose

Notes

Selleri- og rekesalat med brent pepper