Skalldyrsalat er alltid ein frisk og god idè, særleg på sommaren. Sellerirot har sesong i juli-november, og passar fint på denne tida av året. Oppskrifta er henta frå SPiiS godt med Arne Brimi. Vel bekome!
Kutt stangselleri i tynne skiver og hakk opp vårlauken. Bruk gjerne graslauk istadenfor vårlauk, eller begge deler, om du ønsker.
Rør saman eddik og sukker
Bland saman selleri, vårlauk og dei renska rekene, og vend inn eddiken
Dryss over rikeleg med brent pepper ved servering
Fyll ei tørr steikepanne med pepperkorn til det dekker botnen. Rist korna på middels varme til dei lett kan knusast. Avkjøl
Knus pepper i ein morter eller i eit kjøkkenhåndkle/brødpose
Ingredients
Directions
Kutt stangselleri i tynne skiver og hakk opp vårlauken. Bruk gjerne graslauk istadenfor vårlauk, eller begge deler, om du ønsker.
Rør saman eddik og sukker
Bland saman selleri, vårlauk og dei renska rekene, og vend inn eddiken
Dryss over rikeleg med brent pepper ved servering
Fyll ei tørr steikepanne med pepperkorn til det dekker botnen. Rist korna på middels varme til dei lett kan knusast. Avkjøl
Knus pepper i ein morter eller i eit kjøkkenhåndkle/brødpose