Sei med rotgrønnsaker og dillsaus

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar
VanskelegheitsgradEnkel

I denne oppskrifta kan du sjølv variere med den typen fisk, grønnsaker og tilbehøyr som du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!

 

Total Time40 minutt
Ingrediensar (til 4 porsjonar)
 600 g seifilet frå Hillersøy
 2 ss dill
 .5 stk sitron
 1 stk persillerot
 .5 stk kålrot
 2 stk gulrot
 1 skjeve sellerirot
 1 ss smør
 2 ss kveitemjøl
 1 dl fiskebuljong
 2 dl matfløyte
 salt og pepar
Tilbehøyr
 Poteter
1

Sett steikeomnen på 200 °C.

2

Skjer seien i bitar.

3

Finhakk dill, press saften av sitron, og skjer persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terningar.

4

Ha seibitane og rotgrønnsakene i ei smurt, ildfast form.

5

Smelt smør, rør inn mjøl og spe på med fiskebuljong.

6

La sausen småkoke i 3-4 minuttar, ha i fløyte og gi det eit oppkok.

7

Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepar.

8

Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i steikeomnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minuttar.

9

Server med kokte poteter.

Inspirasjon og foto: Norges sjømatråd, 3iuka.no

Ingredients

Ingrediensar (til 4 porsjonar)
 600 g seifilet frå Hillersøy
 2 ss dill
 .5 stk sitron
 1 stk persillerot
 .5 stk kålrot
 2 stk gulrot
 1 skjeve sellerirot
 1 ss smør
 2 ss kveitemjøl
 1 dl fiskebuljong
 2 dl matfløyte
 salt og pepar
Tilbehøyr
 Poteter

Directions

1

Sett steikeomnen på 200 °C.

2

Skjer seien i bitar.

3

Finhakk dill, press saften av sitron, og skjer persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terningar.

4

Ha seibitane og rotgrønnsakene i ei smurt, ildfast form.

5

Smelt smør, rør inn mjøl og spe på med fiskebuljong.

6

La sausen småkoke i 3-4 minuttar, ha i fløyte og gi det eit oppkok.

7

Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepar.

8

Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i steikeomnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minuttar.

9

Server med kokte poteter.

Inspirasjon og foto: Norges sjømatråd, 3iuka.no

Notes

Sei med rotgrønnsaker og dillsaus