I denne oppskrifta kan du sjølv variere med den typen fisk, grønnsaker og tilbehøyr som du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!
Sett steikeomnen på 200 °C.
Skjer seien i bitar.
Finhakk dill, press saften av sitron, og skjer persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terningar.
Ha seibitane og rotgrønnsakene i ei smurt, ildfast form.
Smelt smør, rør inn mjøl og spe på med fiskebuljong.
La sausen småkoke i 3-4 minuttar, ha i fløyte og gi det eit oppkok.
Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepar.
Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i steikeomnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minuttar.
Server med kokte poteter.
Inspirasjon og foto: Norges sjømatråd, 3iuka.no
Ingredients
Directions
Sett steikeomnen på 200 °C.
Skjer seien i bitar.
Finhakk dill, press saften av sitron, og skjer persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terningar.
Ha seibitane og rotgrønnsakene i ei smurt, ildfast form.
Smelt smør, rør inn mjøl og spe på med fiskebuljong.
La sausen småkoke i 3-4 minuttar, ha i fløyte og gi det eit oppkok.
Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepar.
Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i steikeomnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minuttar.
Server med kokte poteter.
Inspirasjon og foto: Norges sjømatråd, 3iuka.no