Seigryte

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Seilfilet frå Hillersøy kjem i praktiske porsjonspakkar, noko som gjer det enkelt å tilberede denne nydelege og sunne gryteretten. Oppskrift frå Spiis.

 

 600 g seifilet
 1 fennikel
 2 løk
 2dl lyst øl
 2dl vann
 1ss fennikelfrø
 1ss dillfrø
 1ss fjellhonning
 1 gulbete
 1 tomat
 salt
 4ss smør
 persille
Slik gjer du
1

Kutt fennikel i biter og løk i skiver. Legg dette i ei panne og hell på like deler lyst øl og vann, krydder og honning.

2

Kok til ølet er nesten innkokt og grønnsakene er møre. Snu litt på grønnsakene underveis.

3

Tilsett gulbete kuttet i staver og tomat kuttet i biter. La det surre noen minutter. Smak til med litt salt.

4

Skjær seifileten i pene stykker, dryss på litt salt og legg fiskestykkene over grønnsakene i panna. Legg på lokk, og la det putre til fisken er ferdig.

5

Dryss over finhakket persille.

6

Brun noen spiseskjeer smør og hell over før servering.

Ingredients

 600 g seifilet
 1 fennikel
 2 løk
 2dl lyst øl
 2dl vann
 1ss fennikelfrø
 1ss dillfrø
 1ss fjellhonning
 1 gulbete
 1 tomat
 salt
 4ss smør
 persille

Directions

Slik gjer du
1

Kutt fennikel i biter og løk i skiver. Legg dette i ei panne og hell på like deler lyst øl og vann, krydder og honning.

2

Kok til ølet er nesten innkokt og grønnsakene er møre. Snu litt på grønnsakene underveis.

3

Tilsett gulbete kuttet i staver og tomat kuttet i biter. La det surre noen minutter. Smak til med litt salt.

4

Skjær seifileten i pene stykker, dryss på litt salt og legg fiskestykkene over grønnsakene i panna. Legg på lokk, og la det putre til fisken er ferdig.

5

Dryss over finhakket persille.

6

Brun noen spiseskjeer smør og hell over før servering.

Notes

Seigryte