En rustikk smaksbombe av ei bakt potet, med ost fra Myrdal, Rørosrømme og Kjerizo frå Kandal Kjøtt. Oppskrift frå Kent Ole Strømsøy hjå Restaurant Bryggekanten Florø.
Start med å prikke potetene med en gaffel og plasser de over grovsalt i ovnen.
Bak på 190 grader i ca 1time. Dette kommer ann på størrelsen på potetene. Velg gjerne store poteter slik at du har plass til mykje godsaker.
Kutt kjerizoen opp i strimler og sprøsteikt denne. La gjerne pølsene renne av seg på et kjøkkenpapir.
Kutt gressløk og vårløk i tynne ringer. Riv Myrdal fjellost på rivjern.
Når potetene kommer ut av ovnen lager du eit kryss i potetene. Ta ut litt av innholdet og bland sammen med litt smør for en fyldig smak
Legg så “potetmosen” tilbake i poteta og topp lagvis med rømme, kjerizo, vårløk, gressløk. Topp tilslutt med revet ost frå Myrdal gård. Den bakte poteta grilles lett under grillelementet på oven for å for å smelte osten på toppen. Evt kan en gassbrenner brukes.
Ingredients
Directions
Start med å prikke potetene med en gaffel og plasser de over grovsalt i ovnen.
Bak på 190 grader i ca 1time. Dette kommer ann på størrelsen på potetene. Velg gjerne store poteter slik at du har plass til mykje godsaker.
Kutt kjerizoen opp i strimler og sprøsteikt denne. La gjerne pølsene renne av seg på et kjøkkenpapir.
Kutt gressløk og vårløk i tynne ringer. Riv Myrdal fjellost på rivjern.
Når potetene kommer ut av ovnen lager du eit kryss i potetene. Ta ut litt av innholdet og bland sammen med litt smør for en fyldig smak
Legg så “potetmosen” tilbake i poteta og topp lagvis med rømme, kjerizo, vårløk, gressløk. Topp tilslutt med revet ost frå Myrdal gård. Den bakte poteta grilles lett under grillelementet på oven for å for å smelte osten på toppen. Evt kan en gassbrenner brukes.