Rustikk bakt potet med Myrdalost og kjerizo

bakt potet oppskrift lokalmat ultimat perfekt smaksglede coop avent digital rustikk

En rustikk smaksbombe av ei bakt potet, med ost fra Myrdal, Rørosrømme og Kjerizo frå Kandal Kjøtt. Oppskrift frå Kent Ole Strømsøy hjå Restaurant Bryggekanten Florø.

 4 store poteter (bakepoteter)
 100 gr Rørosrømme
 100 gr Myrdal fjellost
 Gressløk
 2 stilker vårløk
 150 gr kjerizo fra Kandal Kjøtt
 Grovsalt
 100 gr smør
1

Start med å prikke potetene med en gaffel og plasser de over grovsalt i ovnen.

2

Bak på 190 grader i ca 1time. Dette kommer ann på størrelsen på potetene. Velg gjerne store poteter slik at du har plass til mykje godsaker.

3

Kutt kjerizoen opp i strimler og sprøsteikt denne. La gjerne pølsene renne av seg på et kjøkkenpapir.

4

Kutt gressløk og vårløk i tynne ringer. Riv Myrdal fjellost på rivjern.

5

Når potetene kommer ut av ovnen lager du eit kryss i potetene. Ta ut litt av innholdet og bland sammen med litt smør for en fyldig smak

6

Legg så “potetmosen” tilbake i poteta og topp lagvis med rømme, kjerizo, vårløk, gressløk. Topp tilslutt med revet ost frå Myrdal gård. Den bakte poteta grilles lett under grillelementet på oven for å for å smelte osten på toppen. Evt kan en gassbrenner brukes.

Ingredients

 4 store poteter (bakepoteter)
 100 gr Rørosrømme
 100 gr Myrdal fjellost
 Gressløk
 2 stilker vårløk
 150 gr kjerizo fra Kandal Kjøtt
 Grovsalt
 100 gr smør

Directions

1

Start med å prikke potetene med en gaffel og plasser de over grovsalt i ovnen.

2

Bak på 190 grader i ca 1time. Dette kommer ann på størrelsen på potetene. Velg gjerne store poteter slik at du har plass til mykje godsaker.

3

Kutt kjerizoen opp i strimler og sprøsteikt denne. La gjerne pølsene renne av seg på et kjøkkenpapir.

4

Kutt gressløk og vårløk i tynne ringer. Riv Myrdal fjellost på rivjern.

5

Når potetene kommer ut av ovnen lager du eit kryss i potetene. Ta ut litt av innholdet og bland sammen med litt smør for en fyldig smak

6

Legg så “potetmosen” tilbake i poteta og topp lagvis med rømme, kjerizo, vårløk, gressløk. Topp tilslutt med revet ost frå Myrdal gård. Den bakte poteta grilles lett under grillelementet på oven for å for å smelte osten på toppen. Evt kan en gassbrenner brukes.

Notes

Rustikk bakt potet med Myrdalost og kjerizo