Røyesuppe

Imponer med ei nydeleg suppe med ishavsrøy. Fyldig og god lunsj. Passar til 4 porsjonar.

 1 ishavsrøye
 1 stor gulrot
 1 sjalottløk
 1 liter vatn
 1 ss salt
 2 laurbærblad
 45 pepperkorn
 3 ss smør
 34 ss kveitemjøl
 1 liten purre
 4 små gulrøtter
 graslauk
 fløyte eller rømme
1

Skjær ei stor gulrot og ein sjalottlauk i skiver og kok opp saman med vatn, salt, pepperkorn og laurbærblad. La det koke i 3-4 minuttar. Trekk kjelen til side.

2

Legg oppi ishavsrøya og la den trekke i 10-12 minuttar. Fisken skal ikkje koke! Ta ut fisken, og sil krafta.

3

Lag ei jevning av smør og mjøl, og spe med den varme fiskekrafta. Kok i 8-10 minuttar medan du rører ofte, slik at suppa ikkje klumpar seg.

4

Finsnitt purre og små gulrøtter. La grønsakene trekke i suppa til dei er møre.

5

Smak suppa til med litt fløyte eller rømme.

6

Rens ishavsrøya. Legg passe store bitar av fisken oppi suppa, dryss over rikegel med finhakka graslauk.

Cuisine

Ingredients

 1 ishavsrøye
 1 stor gulrot
 1 sjalottløk
 1 liter vatn
 1 ss salt
 2 laurbærblad
 45 pepperkorn
 3 ss smør
 34 ss kveitemjøl
 1 liten purre
 4 små gulrøtter
 graslauk
 fløyte eller rømme

Directions

1

Skjær ei stor gulrot og ein sjalottlauk i skiver og kok opp saman med vatn, salt, pepperkorn og laurbærblad. La det koke i 3-4 minuttar. Trekk kjelen til side.

2

Legg oppi ishavsrøya og la den trekke i 10-12 minuttar. Fisken skal ikkje koke! Ta ut fisken, og sil krafta.

3

Lag ei jevning av smør og mjøl, og spe med den varme fiskekrafta. Kok i 8-10 minuttar medan du rører ofte, slik at suppa ikkje klumpar seg.

4

Finsnitt purre og små gulrøtter. La grønsakene trekke i suppa til dei er møre.

5

Smak suppa til med litt fløyte eller rømme.

6

Rens ishavsrøya. Legg passe store bitar av fisken oppi suppa, dryss over rikegel med finhakka graslauk.

Røyesuppe