Reinsdyrgryte

Oppskrift Reinsdyrgryte - Smaksglede.no

Reinsdyrkjøtt er mørt og veldig smaksrikt, og denne retten frå Spiis passar godt for romantiske kveldar, vennelag, eller som ein søndagsmiddag for familien.

 

 600 g reinsdyrkjøtt frå Rørosmat
 2 løk
 150 g sjampinjong
 150 g østerssopp
 2 gulrøtter
 1 stor persillerot
 4ss smør
  2dl vann eller reinsdyrkraft
 4dl fløte
 2ts maldonsalt
 1dl tyttebær
Slik gjer du
1

Skjær kjøttet i passe store biter. Del sjampinjongen i 4 og østerssoppen i lignende biter. Skjær gulrøtter og persillerot i terninger, og løken i båter.

2

Ha litt smør i ei romslig stekepanne. Stek persillerot og gulrot til gyllen farge.

3

Ha i kjøttet, og la det brunes. Pass på at kjøttet ikke blir brent. Krydre med maldonsalt.

4

Tilsett sopp og løk, og stek videre på relativt høy varme. Tilsett noen gode klatter smør, og la alt surre noen minutter.

5

Tilsett vann eller reinsdyrkraft, og kok opp. Ha så i fløten, og kok opp på nytt. La det småputre litt til kjøttet er mørt.

6

Smak til med salt, og strø over hele tyttebær til slutt.

Ingredients

 600 g reinsdyrkjøtt frå Rørosmat
 2 løk
 150 g sjampinjong
 150 g østerssopp
 2 gulrøtter
 1 stor persillerot
 4ss smør
  2dl vann eller reinsdyrkraft
 4dl fløte
 2ts maldonsalt
 1dl tyttebær

Directions

Slik gjer du
1

Skjær kjøttet i passe store biter. Del sjampinjongen i 4 og østerssoppen i lignende biter. Skjær gulrøtter og persillerot i terninger, og løken i båter.

2

Ha litt smør i ei romslig stekepanne. Stek persillerot og gulrot til gyllen farge.

3

Ha i kjøttet, og la det brunes. Pass på at kjøttet ikke blir brent. Krydre med maldonsalt.

4

Tilsett sopp og løk, og stek videre på relativt høy varme. Tilsett noen gode klatter smør, og la alt surre noen minutter.

5

Tilsett vann eller reinsdyrkraft, og kok opp. Ha så i fløten, og kok opp på nytt. La det småputre litt til kjøttet er mørt.

6

Smak til med salt, og strø over hele tyttebær til slutt.

Reinsdyrgryte