Print Options:

Reinsdyrfilet & Enkel viltkremsaus

Nyt tradisjonssmaken av vilt med mør og god filet av reinsdyr og kremet saus attåt.

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Reinsdyrfilet
 7-800 flatbiff av reinsdyr, renskåret.
 smør
 salt
Enkel viltkremsaus
 40 g tørket steinsopp
  5-6 sjalottløk
 10-12 russiske erter
 ca 3dl vann
 3 dl rødvin
 3 dl fløte
 salt
 1 dijonsennep
 1 rognebærgele
 frisk spinat
Reinsdyrfilet
Slik gjer du
1

Smelt godt med smør i ei stekepanne. Panna skal ha god varme, men ikke være så varm at smøret blir brent.

2

Brun kjøttet pent på begge sider, og dryss så på litt salt.

3

Legg kjøttet i en ildfast form og sett det i stekeovn på 225 grader. La det stå til kjøttet svulmer opp. Det tar sånn 6-8 minutter.

4

La så kjøttet hvile på et brett i 10 minutter.

5

Rett før servering setter du kjøttet inn i ovnen igjen, og lar det stå i rundt 5 minutter. La det hvile litt før du skjærer det i passe tykke stykker.

6

Server med smørstekt sopp og spinat, og en enkel viltkremsaus.

Enkel viltkremsaus.
Slik gjer du
7

Del sjalottløken i tynne skiver. Ha den i en kjele sammen med steinsopp og erter. Hell på vann så det akkurat dekker.

8

Ha i rødvinen, og kok opp. La det få koke inn til halvparten.

9

Tilsett fløten, og kok inn til halvparten igjen.

10

Smak sausen til med litt salt, dijonsennep og rognebærgele. Legg i en neve friske spinatblader før servering.