Nyt tradisjonssmaken av vilt med mør og god filet av reinsdyr og kremet saus attåt.
Smelt godt med smør i ei stekepanne. Panna skal ha god varme, men ikke være så varm at smøret blir brent.
Brun kjøttet pent på begge sider, og dryss så på litt salt.
Legg kjøttet i en ildfast form og sett det i stekeovn på 225 grader. La det stå til kjøttet svulmer opp. Det tar sånn 6-8 minutter.
La så kjøttet hvile på et brett i 10 minutter.
Rett før servering setter du kjøttet inn i ovnen igjen, og lar det stå i rundt 5 minutter. La det hvile litt før du skjærer det i passe tykke stykker.
Server med smørstekt sopp og spinat, og en enkel viltkremsaus.
Del sjalottløken i tynne skiver. Ha den i en kjele sammen med steinsopp og erter. Hell på vann så det akkurat dekker.
Ha i rødvinen, og kok opp. La det få koke inn til halvparten.
Tilsett fløten, og kok inn til halvparten igjen.
Smak sausen til med litt salt, dijonsennep og rognebærgele. Legg i en neve friske spinatblader før servering.