Raspeball “pytt-i-panne”

oppskrift raspeball stekt lokalmat signes volda avent digital

Den perfekte restemiddagen, som nesten går gårsdagens middag ein høg gang - steikt raspeball med eit lite trekk honning, ein vinnar for små og store. Prøv denne enkle retten med raspeball frå Volda Mat eller Signes Raspeball!

 Raspeballer fra Volda mat eller Signes Raspeball
 400 gr kålrot i terninger
 Rester fra svineknoken og baconet dagen før.
 Honning
1

Start med å kutte kålrot i terningar på ca 1x1 cm. Kok deretter desse i lettsalta vann i ca 10 min. Avkjøl deretter og steik i smør til dei blir gyldne.

2

Kutt raspeballar i terningar. Saltkjøtet som var att frå i går rivast i bitar. Baconet varmes opp att i steikepanna.

3

Steik raspeballane til dei er gyldne. Tilsett revet saltkjøt. Topp dette med smøsteikte terningar av kålrot og sprøtt bacon. Ved servering kan litt honning helles over for en salt søt kontrast.

4

Topp med litt gressløk og anna grønt du har for hand - servér og nyt!

Ingredients

 Raspeballer fra Volda mat eller Signes Raspeball
 400 gr kålrot i terninger
 Rester fra svineknoken og baconet dagen før.
 Honning

Directions

1

Start med å kutte kålrot i terningar på ca 1x1 cm. Kok deretter desse i lettsalta vann i ca 10 min. Avkjøl deretter og steik i smør til dei blir gyldne.

2

Kutt raspeballar i terningar. Saltkjøtet som var att frå i går rivast i bitar. Baconet varmes opp att i steikepanna.

3

Steik raspeballane til dei er gyldne. Tilsett revet saltkjøt. Topp dette med smøsteikte terningar av kålrot og sprøtt bacon. Ved servering kan litt honning helles over for en salt søt kontrast.

4

Topp med litt gressløk og anna grønt du har for hand - servér og nyt!

Raspeball “pytt-i-panne”