Rå rabarbrasaft saman med friske bær gjer seg godt både som velkomstdrikke og forfriskande sommarleske. Oppskrifta er henta frå kokeboka Fjordamat!
Bland alt utanom sukkeret og lat det stå i to døgn.
Sil og rør sukker i safta til ho er passe søt, ca 500 gr pr. liter saft
Lag restesaft av rabarbraen ved å ha på nytt vatn til det dekkjer stilkane og kok opp.
La stå og trekkje nokre minuttar og sil safta.
Smak til med sukker og kok opp.
Tips: Denne safta blir ekstra god om ein kokar litt fersk ingefær saman med rabarbraen
Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfring er kokeboka for alle med interesse for mat og matskikkar på Vestlandet. Boka byggjer på oppskrifter samla inn av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag og inneheld over 340 tradisjonelle oppskrifter. Boka kan du kjøpe hos Extra Sogndal, Extra Naustdal, Marked Balestrand, Marked Brekke, Marked Askvoll, Extra Førde og Extra Florø.
Ingredients
Directions
Bland alt utanom sukkeret og lat det stå i to døgn.
Sil og rør sukker i safta til ho er passe søt, ca 500 gr pr. liter saft
Lag restesaft av rabarbraen ved å ha på nytt vatn til det dekkjer stilkane og kok opp.
La stå og trekkje nokre minuttar og sil safta.
Smak til med sukker og kok opp.
Tips: Denne safta blir ekstra god om ein kokar litt fersk ingefær saman med rabarbraen
Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfring er kokeboka for alle med interesse for mat og matskikkar på Vestlandet. Boka byggjer på oppskrifter samla inn av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag og inneheld over 340 tradisjonelle oppskrifter. Boka kan du kjøpe hos Extra Sogndal, Extra Naustdal, Marked Balestrand, Marked Brekke, Marked Askvoll, Extra Førde og Extra Florø.