Potetball som nesten lagar seg sjølv

DifficultyEnkel

Denne oppskrifta er som sendt frå himmelen når du har så innmari lyst på raspeballar til middag, men ikkje har tid eller energi til å lage dei frå botn av. Potetball eller raspeball, saman med saltkjøt og anna tilbehøyr finn du i Coop Nordvest sine butikkar. God middag!

 

Prep Time2 timar 50 mins
 1 kg salta/røykt svineknokar
 1-2 pk bacon i terningar
 1 pk røykt kjøttpølse
 1-2 stk potetball
 1/2 - 1 kålrabi
 Evt. med gulerøter, poteter, sirup, sukker eller anna tilbehøyr som du likar
1

Legg svineknokane i ein kjele, hell på kaldt vatn og kok opp. Skum godt av og småkok kjøtet i ca. 2 timar, eller til det er mørt.

2

Skyl potetball/raspeballane i kaldt vatn og legg dei oppi saman med kålrabi i skiver og røykt kjøttpølse.

3

La dette småkoke i ca. 40 minutt.

4

Steik bacon i terningar i smør.

5

Server raspeballane med bacon i terningar, smelta smør, og det du elles likar av tilbehøyr som tyttebærsyltetøy, sukker eller sirup.

Ingredients

 1 kg salta/røykt svineknokar
 1-2 pk bacon i terningar
 1 pk røykt kjøttpølse
 1-2 stk potetball
 1/2 - 1 kålrabi
 Evt. med gulerøter, poteter, sirup, sukker eller anna tilbehøyr som du likar

Directions

1

Legg svineknokane i ein kjele, hell på kaldt vatn og kok opp. Skum godt av og småkok kjøtet i ca. 2 timar, eller til det er mørt.

2

Skyl potetball/raspeballane i kaldt vatn og legg dei oppi saman med kålrabi i skiver og røykt kjøttpølse.

3

La dette småkoke i ca. 40 minutt.

4

Steik bacon i terningar i smør.

5

Server raspeballane med bacon i terningar, smelta smør, og det du elles likar av tilbehøyr som tyttebærsyltetøy, sukker eller sirup.

Potetball som nesten lagar seg sjølv