Potetball som nesten lagar seg sjølv

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar
DifficultyBeginner

Denne oppskrifta er som sendt frå himmelen når du har så innmari lyst på raspeballar til middag, men ikkje har tid eller energi til å lage dei frå botn av. Potetball eller raspeball, saman med saltkjøt og anna tilbehøyr finn du i Coop Nordvest sine butikkar. God middag!

 

Prep Time2 hrs 50 mins
 1 kg salta/røykt svineknokar
 1-2 pk bacon i terningar
 1 pk røykt kjøttpølse
 1-2 stk potetball
 1/2 - 1 kålrabi
 Evt. med gulerøter, poteter, sirup, sukker eller anna tilbehøyr som du likar
1

Legg svineknokane i ein kjele, hell på kaldt vatn og kok opp. Skum godt av og småkok kjøtet i ca. 2 timar, eller til det er mørt.

2

Skyl potetball/raspeballane i kaldt vatn og legg dei oppi saman med kålrabi i skiver og røykt kjøttpølse.

3

La dette småkoke i ca. 40 minutt.

4

Steik bacon i terningar i smør.

5

Server raspeballane med bacon i terningar, smelta smør, og det du elles likar av tilbehøyr som tyttebærsyltetøy, sukker eller sirup.

Ingredients

 1 kg salta/røykt svineknokar
 1-2 pk bacon i terningar
 1 pk røykt kjøttpølse
 1-2 stk potetball
 1/2 - 1 kålrabi
 Evt. med gulerøter, poteter, sirup, sukker eller anna tilbehøyr som du likar

Directions

1

Legg svineknokane i ein kjele, hell på kaldt vatn og kok opp. Skum godt av og småkok kjøtet i ca. 2 timar, eller til det er mørt.

2

Skyl potetball/raspeballane i kaldt vatn og legg dei oppi saman med kålrabi i skiver og røykt kjøttpølse.

3

La dette småkoke i ca. 40 minutt.

4

Steik bacon i terningar i smør.

5

Server raspeballane med bacon i terningar, smelta smør, og det du elles likar av tilbehøyr som tyttebærsyltetøy, sukker eller sirup.

Potetball som nesten lagar seg sjølv