Potetball som nesten lagar seg sjølv


Potetball som nesten lagar seg sjølv

Denne oppskrifta er som sendt frå himmelen når du har så innmari lyst på raspeballar til middag, men ikkje har tid eller energi til å lage dei frå botn av. Potetballane frå Volda Fiskemat og Signes Raspeball er enkle å varme opp og passar ypparleg saman med salt kjøt frå Ole Ringdal.

Førebuing2 timar 50 min

 

 

 1 kg salta/røykt svineknokar frå Ole Ringdal
 1-2 pk bacon i terningar frå Ole Ringdal
 1 pk røykt kjøttpølse frå Ole Ringdal
 1-2 stk potetball frå Volda Fiskemat eller Signes Raspeball pr. pers
 1/2 - 1 kålrabi
 Evt. med gulerøter, poteter, sirup, sukker eller anna tilbehøyr som du likar
 
1

Legg svineknokane i ein kjele, hell på kaldt vatn og kok opp. Skum godt av og småkok kjøtet i ca. 2 timar, eller til det er mørt.

2

Skyl potetball/raspeballane i kaldt vatn og legg dei oppi saman med kålrabi i skiver og røykt kjøttpølse.

3

La dette småkoke i ca. 40 minutt.

4

Steik bacon i terningar i smør.

5

Server raspeballane med bacon i terningar, smelta smør, og det du elles likar av tilbehøyr som tyttebærsyltetøy, sukker eller sirup.

Ingrediensar

 1 kg salta/røykt svineknokar frå Ole Ringdal
 1-2 pk bacon i terningar frå Ole Ringdal
 1 pk røykt kjøttpølse frå Ole Ringdal
 1-2 stk potetball frå Volda Fiskemat eller Signes Raspeball pr. pers
 1/2 - 1 kålrabi
 Evt. med gulerøter, poteter, sirup, sukker eller anna tilbehøyr som du likar

Slik gjer du

1

Legg svineknokane i ein kjele, hell på kaldt vatn og kok opp. Skum godt av og småkok kjøtet i ca. 2 timar, eller til det er mørt.

2

Skyl potetball/raspeballane i kaldt vatn og legg dei oppi saman med kålrabi i skiver og røykt kjøttpølse.

3

La dette småkoke i ca. 40 minutt.

4

Steik bacon i terningar i smør.

5

Server raspeballane med bacon i terningar, smelta smør, og det du elles likar av tilbehøyr som tyttebærsyltetøy, sukker eller sirup.

Potetball som nesten lagar seg sjølv