Pizza & Tomatsaus

Prøv ein skikkelig god pizza med tomatsaus og chevre, som gir ein spennande frisk smak. Oppskrift frå Spiis.

 

Pizza
  3dl vann, lunkent
 20 g gjær
 1dl olje
 1ts salt
 ca 800g hvetemel
 tomatsaus
 norsk Chevre fra Haukeli
 cherrytomater
 ramslauk, grovhakka
 vellagra fast ost
 spekeskinke (f.eks. Santa Kristina)
Tomatsaus
 1 kg Tomater, gjerne flere typer
 1dl vann
 1/2dl olivenolje
 1 klype salt
Pizza
Slik gjer du
1

Bland ut gjær med litt lunkent vann, og bland sammen mel og salt.

2

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor i 5 minutter på lav fart. Ha gjerne i melet litt etter litt slik at du får en passe glatt og fin deig. Sett deigen til heving i 30 minutter.

3

Kjevle ut deigen til en stor pizza eller flere porsjonspizzaer.

4

Det kan være lurt å halvsteke pizzaen før du legger på fyllet. Sett et stekebrett i ovnen og varm opp til 250 grader. Legg pizzabunnen på den varme plata, og stek i 1-2 minutter.

5

Legg på tomatsaus og Chevre fra Haukeli. Del opp små tomater og legg på. Ha grovhakket ramslauk og vellagret ost på toppen.

6

Stek pizzaen på høy varme til den begynner å bli gyllenbrun på kantene.

7

Legg på tynne skiver spekeskinke og riv over litt mer fast ost før servering.

Tomatsaus
Slik gjer du
8

Ha ingrediensene i ei gryte. Kok i 1 time, eller bak i ovn på 150 grader i 1 time. Avkjøl.

9

Kjør til puré med stavmikser.

Ingredients

Pizza
  3dl vann, lunkent
 20 g gjær
 1dl olje
 1ts salt
 ca 800g hvetemel
 tomatsaus
 norsk Chevre fra Haukeli
 cherrytomater
 ramslauk, grovhakka
 vellagra fast ost
 spekeskinke (f.eks. Santa Kristina)
Tomatsaus
 1 kg Tomater, gjerne flere typer
 1dl vann
 1/2dl olivenolje
 1 klype salt

Directions

Pizza
Slik gjer du
1

Bland ut gjær med litt lunkent vann, og bland sammen mel og salt.

2

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor i 5 minutter på lav fart. Ha gjerne i melet litt etter litt slik at du får en passe glatt og fin deig. Sett deigen til heving i 30 minutter.

3

Kjevle ut deigen til en stor pizza eller flere porsjonspizzaer.

4

Det kan være lurt å halvsteke pizzaen før du legger på fyllet. Sett et stekebrett i ovnen og varm opp til 250 grader. Legg pizzabunnen på den varme plata, og stek i 1-2 minutter.

5

Legg på tomatsaus og Chevre fra Haukeli. Del opp små tomater og legg på. Ha grovhakket ramslauk og vellagret ost på toppen.

6

Stek pizzaen på høy varme til den begynner å bli gyllenbrun på kantene.

7

Legg på tynne skiver spekeskinke og riv over litt mer fast ost før servering.

Tomatsaus
Slik gjer du
8

Ha ingrediensene i ei gryte. Kok i 1 time, eller bak i ovn på 150 grader i 1 time. Avkjøl.

9

Kjør til puré med stavmikser.

Pizza & Tomatsaus