Slik lagar du ein raud pizza med spekeskinke frå Ole Ringdal og ost frå Myrdal Gard. Tusen takk til Kent Ole Strømsøy for nydeleg oppskrift.
Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen på middels fart i ca 25 min og høgre fart i ca 5 min i en kjøkkenmaskin. Dette for å stabilisere glutenet og gjøre deiga sterkere.
Hev deiga ca 1 time i romtemperatur. Slå ned deiga og form til pizzabunn på ca 250 gr kver.
Surr løk og hvitløk. Tilsett rester av ingrediensene og kok ca 45 min. Tilsett alt sammen i en blender og kjør glatt.
Kjevle ut pizzabunnen til en runding og form kantene litt oppover. Smør rød pizzasaus i bunnen. Tilsett ca 100 gr revet Myrdal geitost og fjellost (50/50).
Steik på høgste varme 275 grader i ca 7-8 min. Topp med spekeskinke frå Ringdal, Fersk revet Myrdal geitost samt ruccula. Bruk gjerne pizzakrydder frå Høgt og vilt til å smaksette pizzaen.
Ingredients
Directions
Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen på middels fart i ca 25 min og høgre fart i ca 5 min i en kjøkkenmaskin. Dette for å stabilisere glutenet og gjøre deiga sterkere.
Hev deiga ca 1 time i romtemperatur. Slå ned deiga og form til pizzabunn på ca 250 gr kver.
Surr løk og hvitløk. Tilsett rester av ingrediensene og kok ca 45 min. Tilsett alt sammen i en blender og kjør glatt.
Kjevle ut pizzabunnen til en runding og form kantene litt oppover. Smør rød pizzasaus i bunnen. Tilsett ca 100 gr revet Myrdal geitost og fjellost (50/50).
Steik på høgste varme 275 grader i ca 7-8 min. Topp med spekeskinke frå Ringdal, Fersk revet Myrdal geitost samt ruccula. Bruk gjerne pizzakrydder frå Høgt og vilt til å smaksette pizzaen.