Pizza med spekeskinke frå Ole Ringdal

pizza lokalmat pizzaoppskrift pizzabunn oppskrift ringdal coop avent digital kent ole strømsøy quality florø

Slik lagar du ein raud pizza med spekeskinke frå Ole Ringdal og ost frå Myrdal Gard. Tusen takk til Kent Ole Strømsøy for nydeleg oppskrift.

Pizzabotn
 450 gr hvetemel
 320 gr vatn
 13 gr sukker
 25 gr fersk gjær
 10 gr salt
 2 ss olivenolje
Pizzasaus
 280 gr tomatpure
 830 gr hakka tomater
 ½ løk
 1 fedd hvitløk
 100 gr sukker
 85 gr hvitvinseddik
Topping
 ca 100 g Myrdal Fjellost og Geitost (50/50)
 Spekeskinke frå Ole Ringdal
 Ruccola
 Pizzakrydder frå Høgt og Vilt
1

Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen på middels fart i ca 25 min og høgre fart i ca 5 min i en kjøkkenmaskin. Dette for å stabilisere glutenet og gjøre deiga sterkere.

2

Hev deiga ca 1 time i romtemperatur. Slå ned deiga og form til pizzabunn på ca 250 gr kver.

3

Surr løk og hvitløk. Tilsett rester av ingrediensene og kok ca 45 min. Tilsett alt sammen i en blender og kjør glatt.

4

Kjevle ut pizzabunnen til en runding og form kantene litt oppover. Smør rød pizzasaus i bunnen. Tilsett ca 100 gr revet Myrdal geitost og fjellost (50/50).

5

Steik på høgste varme 275 grader i ca 7-8 min. Topp med spekeskinke frå Ringdal, Fersk revet Myrdal geitost samt ruccula. Bruk gjerne pizzakrydder frå Høgt og vilt til å smaksette pizzaen.

 

Ingredients

Pizzabotn
 450 gr hvetemel
 320 gr vatn
 13 gr sukker
 25 gr fersk gjær
 10 gr salt
 2 ss olivenolje
Pizzasaus
 280 gr tomatpure
 830 gr hakka tomater
 ½ løk
 1 fedd hvitløk
 100 gr sukker
 85 gr hvitvinseddik
Topping
 ca 100 g Myrdal Fjellost og Geitost (50/50)
 Spekeskinke frå Ole Ringdal
 Ruccola
 Pizzakrydder frå Høgt og Vilt

Directions

1

Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen på middels fart i ca 25 min og høgre fart i ca 5 min i en kjøkkenmaskin. Dette for å stabilisere glutenet og gjøre deiga sterkere.

2

Hev deiga ca 1 time i romtemperatur. Slå ned deiga og form til pizzabunn på ca 250 gr kver.

3

Surr løk og hvitløk. Tilsett rester av ingrediensene og kok ca 45 min. Tilsett alt sammen i en blender og kjør glatt.

4

Kjevle ut pizzabunnen til en runding og form kantene litt oppover. Smør rød pizzasaus i bunnen. Tilsett ca 100 gr revet Myrdal geitost og fjellost (50/50).

5

Steik på høgste varme 275 grader i ca 7-8 min. Topp med spekeskinke frå Ringdal, Fersk revet Myrdal geitost samt ruccula. Bruk gjerne pizzakrydder frå Høgt og vilt til å smaksette pizzaen.

Notes

Pizza med spekeskinke frå Ole Ringdal