Pepperbiff

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Har du lyst på ein ordentleg mør og smaksrik middag i helga? Arne Brimi deler korleis steike biffen mør og god! Prøv pepperbiff med smakfull og heimelaga brent pepper og saus! Oppskrifta er beregna 4 porsjonar.

Du treng for pepperbiff:
 4 biffer av indrefilet (180-200 gram per filet)
 smør til steiking
 maldonsalt
 brent pepper
Saus:
 2 sjalottløk
 litt olje eller smør
 56 sjampinjong
 56 cherrytomatar
 3 kvistar med timian
 2 dl raudvin
 2 dl fløte
 salt og pepper
Brent pepper:
1

Fyll ei tørr steikepanne med pepperkorn slik at det dekker heile botnen. Rist korna på middels varme til dei lett kan knusast. Avkjøl. Knus pepper i ein mortar eller kjøkkenhåndkle/brødpose.

Pepperbiff:
2

La kjøtet ligge i romtemperatur før steiking.

3

Ha smør i ei romsleg steikepanne, og la panna bli middels varm.

4

Vend biffane inn i litt salt og rikeleg med brent pepper. Brun deretter kjøtet godt på begge sider.

5

Legg deretter biffane over på eit steikebrett, og la dei kvile i 3-4 min. Sett steikeovnen på 220 grader.

6

Sett brettet i ovnen, og steik vidare til kjøtet byrjar å svulme opp etter 6-8 min.

7

Ta biffane ut av ovnen. La kjøtet kvile i nokon min. før du setter det tilbake i ovnen. Når kjøtet svulmar opp på nytt, tar du det ut og lar det kvile litt før servering.

8

Server pepperbiff med ein god, krema saus laga i same panne du som steikte kjøtet i.

Saus:
9

Del sjalottløken først i to, og så i skiver. Ha litt smør eller olje i panna du steikte kjøtet i, og surr løken til den er blank.

10

Kutt cherrytomater i to og sjampinjong i bitar. Legg alt i panna saman med timian.

11

Slå over raudvin, og kok ut alkoholen.

12

Tilsett fløte, og la det heile putre litt før du smakar til med salt og godt med pepper.

Ingredients

Du treng for pepperbiff:
 4 biffer av indrefilet (180-200 gram per filet)
 smør til steiking
 maldonsalt
 brent pepper
Saus:
 2 sjalottløk
 litt olje eller smør
 56 sjampinjong
 56 cherrytomatar
 3 kvistar med timian
 2 dl raudvin
 2 dl fløte
 salt og pepper

Directions

Brent pepper:
1

Fyll ei tørr steikepanne med pepperkorn slik at det dekker heile botnen. Rist korna på middels varme til dei lett kan knusast. Avkjøl. Knus pepper i ein mortar eller kjøkkenhåndkle/brødpose.

Pepperbiff:
2

La kjøtet ligge i romtemperatur før steiking.

3

Ha smør i ei romsleg steikepanne, og la panna bli middels varm.

4

Vend biffane inn i litt salt og rikeleg med brent pepper. Brun deretter kjøtet godt på begge sider.

5

Legg deretter biffane over på eit steikebrett, og la dei kvile i 3-4 min. Sett steikeovnen på 220 grader.

6

Sett brettet i ovnen, og steik vidare til kjøtet byrjar å svulme opp etter 6-8 min.

7

Ta biffane ut av ovnen. La kjøtet kvile i nokon min. før du setter det tilbake i ovnen. Når kjøtet svulmar opp på nytt, tar du det ut og lar det kvile litt før servering.

8

Server pepperbiff med ein god, krema saus laga i same panne du som steikte kjøtet i.

Saus:
9

Del sjalottløken først i to, og så i skiver. Ha litt smør eller olje i panna du steikte kjøtet i, og surr løken til den er blank.

10

Kutt cherrytomater i to og sjampinjong i bitar. Legg alt i panna saman med timian.

11

Slå over raudvin, og kok ut alkoholen.

12

Tilsett fløte, og la det heile putre litt før du smakar til med salt og godt med pepper.

Pepperbiff