Pannesteikt kveite med pastinakkpuré og gressløksmørsaus

Smaksglede-kveite med gressløkssmørsaus

Nyt denne fantastisk gode smaks- og fargerike kveiteretten! Beregn ca. 180-200g kveite per person. Vi har vore så heldig å få denne oppskrifta frå Kent Ole Strømsøy som er kjøkkensjef på Quality Hotel Florø!

Kveite
 200 kveitefilet med skinn
 salt
 smør
 olje
Grønsaker
 300 g assortert blomkål
 160 g spisskål
 smør
 olje
 sitron
Pastinakkpuré
 400 g pastinakk
 100 g smør
 1 dl mjølk
 salt
Graslauksmørsaus
 2 dl kremfløyte
 150 g smør
 salt
 2 ss fersk graslauk
Kveitefileten
1

Beregn ca 180-200 gr kveitefilet per person. Tin filetene på kjøl over eit kjøkkenpapir/klede slik at overflødig væske trekkes opp.

2

Reinskjær filetene for skinn, og salt på med flaksalt ca. 10 minuttar før steiking.

3

Steik fisken i nøytral olje i ca. 2 minuttar på oversida. Snu deretter fisken og skumsteik med smør vidare i ca. 2 minuttar. Ta av fiskestykke rett før det er ferdig, slik at ettervarmen trekk den ferdig den siste tida.

Grønsaker
4

Bruk sesongens utvalg av blomkål. Her er det brukt lilla, gul og kvit blomkål frå Lærdal Grønt, som gir eit flott fargespel til retten. Rens blomkål i små buketter.

5

Spisskål kuttes i 4, stammen fjernes og kuttes videre opp i centimeter lange strimler.

6

Fres blomkål på middels varme i ca. 2 minuttar, i ei blanding av smør og olje. Tilsett deretter spisskål og fres dette i ca. 1 minutt. Det skal vere god spenst i grønnsakene. Smak til med salt og sitron.

Pastinakkpuré
7

Skrell pastinakken. Kok den mør i vann og litt melk.

8

Når den er mør kjøres den til puré saman med smør og salt i en blender. Stavmiksar kan nyttast, men for eit finare resultat, er det anbefalt å nytte ein blender.

Graslauksmørsaus
9

Kok fløyta på over middels høg varme utan lokk i ca. 5 minutter. Fløten skal reduseres slik at den starter å tjukne.

10

Slå varmen ned på svak varme og visp inn smør i små terninger. OBS! Sausen må ikkje koke meda smøret blir vispa inn, då vil den skilje seg!

11

Smak til med salt og sitron. Tilsett deretter finhakka graslauk rett før servering. PS. I retten er det brukt spinatolje og ertekarse til garnering og dekor.

Ingredients

Kveite
 200 kveitefilet med skinn
 salt
 smør
 olje
Grønsaker
 300 g assortert blomkål
 160 g spisskål
 smør
 olje
 sitron
Pastinakkpuré
 400 g pastinakk
 100 g smør
 1 dl mjølk
 salt
Graslauksmørsaus
 2 dl kremfløyte
 150 g smør
 salt
 2 ss fersk graslauk

Directions

Kveitefileten
1

Beregn ca 180-200 gr kveitefilet per person. Tin filetene på kjøl over eit kjøkkenpapir/klede slik at overflødig væske trekkes opp.

2

Reinskjær filetene for skinn, og salt på med flaksalt ca. 10 minuttar før steiking.

3

Steik fisken i nøytral olje i ca. 2 minuttar på oversida. Snu deretter fisken og skumsteik med smør vidare i ca. 2 minuttar. Ta av fiskestykke rett før det er ferdig, slik at ettervarmen trekk den ferdig den siste tida.

Grønsaker
4

Bruk sesongens utvalg av blomkål. Her er det brukt lilla, gul og kvit blomkål frå Lærdal Grønt, som gir eit flott fargespel til retten. Rens blomkål i små buketter.

5

Spisskål kuttes i 4, stammen fjernes og kuttes videre opp i centimeter lange strimler.

6

Fres blomkål på middels varme i ca. 2 minuttar, i ei blanding av smør og olje. Tilsett deretter spisskål og fres dette i ca. 1 minutt. Det skal vere god spenst i grønnsakene. Smak til med salt og sitron.

Pastinakkpuré
7

Skrell pastinakken. Kok den mør i vann og litt melk.

8

Når den er mør kjøres den til puré saman med smør og salt i en blender. Stavmiksar kan nyttast, men for eit finare resultat, er det anbefalt å nytte ein blender.

Graslauksmørsaus
9

Kok fløyta på over middels høg varme utan lokk i ca. 5 minutter. Fløten skal reduseres slik at den starter å tjukne.

10

Slå varmen ned på svak varme og visp inn smør i små terninger. OBS! Sausen må ikkje koke meda smøret blir vispa inn, då vil den skilje seg!

11

Smak til med salt og sitron. Tilsett deretter finhakka graslauk rett før servering. PS. I retten er det brukt spinatolje og ertekarse til garnering og dekor.

Pannesteikt kveite med pastinakkpuré og gressløksmørsaus