Pai med røykelaks

Svanøy Røykeri Lokalmat-oppskrift Pai med røykelaks
DifficultyEnkel

Prøv ein pai med lokal vri - med røykelaks frå Svanøy Røykeri toppa med kvitost og blåmuggost.

 

Prep Time1 time
Paibunn
 125 g smør
 200 g kveitemjøl
 2 ss vatn
Fyll
 300 g røykelaks frå Svanøy Røykeri
 1 stor lauk
 2 fedd finhakka kvitlauk
 4 egg
 2 dl fløyte
 30 g blåmuggost
 100 g kvitost
 pepar
1

Smuldre smør og mjøl, tilsett vatn og jobb saman ei jevn deig.

2

Trykk den ut i ei smurt paiform og forsteik bunnen ved 200 C i ca 15 min.

3

Steik lauken og kvitlauken gyllen, fordel dette saman med laksen utover i paibunnen.

4

Pisk sammen egg, fløyte og pepar og hell over.

5

Strø på ost og fordel små bitar av blåmuggosten på toppen.

6

Steik vidare ved 180 C i ca. 20 min. til fyllet er stivna, og server.

Ingredients

Paibunn
 125 g smør
 200 g kveitemjøl
 2 ss vatn
Fyll
 300 g røykelaks frå Svanøy Røykeri
 1 stor lauk
 2 fedd finhakka kvitlauk
 4 egg
 2 dl fløyte
 30 g blåmuggost
 100 g kvitost
 pepar

Directions

1

Smuldre smør og mjøl, tilsett vatn og jobb saman ei jevn deig.

2

Trykk den ut i ei smurt paiform og forsteik bunnen ved 200 C i ca 15 min.

3

Steik lauken og kvitlauken gyllen, fordel dette saman med laksen utover i paibunnen.

4

Pisk sammen egg, fløyte og pepar og hell over.

5

Strø på ost og fordel små bitar av blåmuggosten på toppen.

6

Steik vidare ved 180 C i ca. 20 min. til fyllet er stivna, og server.

Pai med røykelaks