Prøv ein pai med lokal vri - med røykelaks frå Svanøy Røykeri toppa med kvitost og blåmuggost.
Smuldre smør og mjøl, tilsett vatn og jobb saman ei jevn deig.
Trykk den ut i ei smurt paiform og forsteik bunnen ved 200 C i ca 15 min.
Steik lauken og kvitlauken gyllen, fordel dette saman med laksen utover i paibunnen.
Pisk sammen egg, fløyte og pepar og hell over.
Strø på ost og fordel små bitar av blåmuggosten på toppen.
Steik vidare ved 180 C i ca. 20 min. til fyllet er stivna, og server.
Ingredients
Directions
Smuldre smør og mjøl, tilsett vatn og jobb saman ei jevn deig.
Trykk den ut i ei smurt paiform og forsteik bunnen ved 200 C i ca 15 min.
Steik lauken og kvitlauken gyllen, fordel dette saman med laksen utover i paibunnen.
Pisk sammen egg, fløyte og pepar og hell over.
Strø på ost og fordel små bitar av blåmuggosten på toppen.
Steik vidare ved 180 C i ca. 20 min. til fyllet er stivna, og server.