Tradisjonell rømmegrautTradisjonell rømmegraut til kvardag og fest: feitetysdag, 17. mai eller etter slåtten? Uansett anledning, så passar det med denne fløyelsmjuke oppskrifta frå Jølster, frå kokeboka Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal. Oppskrifta er berekna for 10 porsjonar.
Juviksild – Spicy sildesalatFreistar det med noko lett, søt og litt spicy til forrett eller ein enkel middag? Prøv denne pikante sildesalaten med mango og søt og spiseklar kryddersild med chili frå Juviksild.
Mandelpotet med FjellblåMandelpotet går aldri av moten og kan brukast til det meste. Har du forsøkt å kombinere mandelen med blåmuggost? Rørosmat anbefalar denne oppskrifta på mandelpoteter med gullmedaljist Fjellblå. Eignar seg ypparleg til dei aller fleste typar kjøtt. 4 porsjonar.
Nachos og fredagstaco med fiskPrøv denne kombinasjonen neste gang du skal lage nachos eller fredagstaco. Med sylta raudløk og avokadodressing som tilbehøyr blir det garantert ein ny favoritt!
Sei med rotgrønnsaker og dillsausI denne oppskrifta kan du sjølv variere med den typen fisk, grønnsaker og tilbehøyr som du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!
Potetball som nesten lagar seg sjølvDenne oppskrifta er som sendt frå himmelen når du har så innmari lyst på raspeballar til middag, men ikkje har tid eller energi til å lage dei frå botn av. Potetballane frå Volda Fiskemat og Signes Raspeball er enkle å varme opp og passar ypparleg saman med salt kjøt frå Ole Ringdal.
Smalahove på tradisjonelt visØyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.
Bakt potet med fetaost, soltørka tomater og olivenBakt potet er ein liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennande fyll kvar gong. Prøv denne oppskrifta her med Lærdals poteter og eit middelhavsinspirert fyll: feta, soltørka tomater og oliven.
Klippfiskburgar med villris og salatEnklare enn dette vert det ikkje om du ynskjer ein lett og sunn middag. Klippfiskburgarane til SolundMat gjer seg godt saman med villris og salat, eller om du vil kan du alltids erstatte vanleg hamburgar med klippfiskburgar for ein sunnare burgar. Berekn ca. 2 burgarar per person.
Bacalao frå øyriket SolundSolundMat si eiga oppskrift på ein deilig og fyldig bacalao som du lagar med deira bacalaobitar fiska og foredla i øyriket Solund. Oppskrifta er berekna for ca. 6 personar
Klassisk karbonadeblings frå Abbel TradisjonsmatKlassisk karbonadeblings frå Abbel Tradisjonsmat er laga med Bestas heimelaga karbonader. Dei innheld 80% kjøtt og er prikken over i'en på denne klassiske blingsen med steikt lauk, salat og cherrytomater. Tilpass mengde ut i frå kor mange blingser du ynskjer å lage.
Fjord Urteburger med salat og focacciaFjord Urteburger frå Fjord Gardsmat med salat og foccacia er eit forfriskande måltid som luktar og smakar av sydlegare strøk. Server den med heimelaga focaccia som du får oppskrift på her eller ta snarvegen med ferdiglaga focaccia frå butikken.
LaksetartarCongacmarinert røykelaks frå Svanøy Røykeri sett eit pikant preg på denne imponerande småretten. Den passar bra som ein del av ein tapasmeny eller om du berre vil ha noko litt ekstra godt til laurdagskvelden
Pai med røykelaksPrøv ein pai med lokal vri - med røykelaks frå Svanøy Røykeri toppa med kvitost og blåmuggost.
Lakseburger med coleslawLyst på ein sunn og næringsrik burger? Prøv Svanøy Røykeri si oppskrift på den ultimate lakseburgeren.
Langtidssteikt lammelårLokalmatoppskrift på langtidssteikt lammelår frå SolundMat - passar for fint besøk og søndagsmiddagar. 6-7 porsjonar eller til glede for 4 svært svoltne gjestar.
Grilla klippfiskFor deg som held grillen i drift året rundt - grilla klippfisk frå SolundMat er ei fantastisk smaksoppleving.