Tradisjonell rømmegrautTradisjonell rømmegraut til kvardag og fest: feitetysdag, 17. mai eller etter slåtten? Uansett anledning, så passar det med denne fløyelsmjuke oppskrifta frå Jølster, frå kokeboka Fjordamat av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal. Oppskrifta er berekna for 10 porsjonar.
RabarbrafromasjkakeEi frisk og festfin rabarbrakake frå kokeboka "Ta kaka" no når rabarbrasesongen endeleg er her!
Potetball som nesten lagar seg sjølvDenne oppskrifta er som sendt frå himmelen når du har så innmari lyst på raspeballar til middag, men ikkje har tid eller energi til å lage dei frå botn av. Potetballane frå Volda Fiskemat og Signes Raspeball er enkle å varme opp og passar ypparleg saman med salt kjøt frå Ole Ringdal.
Smalahove på tradisjonelt visØyvind frå Solundmat sitt beste tips til Smalahovemiddagen er å gjere det på tradisjonelt vis. Om du gir den tid til å trekkje i 3 timar vert kjøttet ekstra mørt.
Fiskelefse med røykelaks frå Ferske Smakar og Svanøy RøykeriFiskelefse frå Ferske Smakar og Røykelaks frå Svanøy Røykeri vert til ein enkel og smakfull rett som passar i mange ulike settingar. Til dømes som tapas når ein inviterer til fest, som kveldsnacks når ein skal kose seg litt ekstra eller som nistemat på tur.