Print Options:

Oldemors Smurde Lefse med brunost ganache og friske bær

Unn deg noko godt til kaffien med denne oppskrifta på lefse med brunost ganache og friske bær!
Oppskrifta er berekna på 10 porsjonar.

Sjokoladedessert - Ferske Smakar

Ingrediensar
 200 g fløyte
 200 g mørk sjokolade
 200 g mørk brunost kraftig
 ferske bringebær
 to små eller ei stor Oldemors Smurde Lefser
Brunost ganache
1

Varm fløyten opp til kokepunktet.

2

Tøm over bitar med mørk sjokolade. Bland inn brunosten til slutt.

3

Rør alt saman til ein glatt masse. Avkjøl til romtemperatur

Slik gjer du
4

Tin lefsa i kjøleskap.

5

Ta eine lefsa, sprøyt, får sprøytepose, eller smør utover romtemperert brunost ganache. Legg den andre lefsa oppå. Sett kaldt i kjøleskap.

6

Når den er kald delast lefsa i 10 like store delar.

7

Legg på tallerken, pynt med ferske bringebær og litt sitronmelisse.