Oldemors Smurde Lefse med brunost ganache og friske bær

Sjokoladedessert - Ferske Smakar

Unn deg noko godt til kaffien med denne oppskrifta på lefse med brunost ganache og friske bær!
Oppskrifta er berekna på 10 porsjonar.

 

Ingrediensar
 200 g fløyte
 200 g mørk sjokolade
 200 g mørk brunost kraftig
 ferske bringebær
 to små eller ei stor Oldemors Smurde Lefser
Brunost ganache
1

Varm fløyten opp til kokepunktet.

2

Tøm over bitar med mørk sjokolade. Bland inn brunosten til slutt.

3

Rør alt saman til ein glatt masse. Avkjøl til romtemperatur

Slik gjer du
4

Tin lefsa i kjøleskap.

5

Ta eine lefsa, sprøyt, får sprøytepose, eller smør utover romtemperert brunost ganache. Legg den andre lefsa oppå. Sett kaldt i kjøleskap.

6

Når den er kald delast lefsa i 10 like store delar.

7

Legg på tallerken, pynt med ferske bringebær og litt sitronmelisse.

Ingredients

Ingrediensar
 200 g fløyte
 200 g mørk sjokolade
 200 g mørk brunost kraftig
 ferske bringebær
 to små eller ei stor Oldemors Smurde Lefser

Directions

Brunost ganache
1

Varm fløyten opp til kokepunktet.

2

Tøm over bitar med mørk sjokolade. Bland inn brunosten til slutt.

3

Rør alt saman til ein glatt masse. Avkjøl til romtemperatur

Slik gjer du
4

Tin lefsa i kjøleskap.

5

Ta eine lefsa, sprøyt, får sprøytepose, eller smør utover romtemperert brunost ganache. Legg den andre lefsa oppå. Sett kaldt i kjøleskap.

6

Når den er kald delast lefsa i 10 like store delar.

7

Legg på tallerken, pynt med ferske bringebær og litt sitronmelisse.

Oldemors Smurde Lefse med brunost ganache og friske bær