Nachos og fredagstaco med fisk

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar
VanskelegheitsgradEnkel

Prøv denne kombinasjonen neste gang du skal lage nachos eller fredagstaco. Med sylta raudløk og avokadodressing som tilbehøyr blir det garantert ein ny favoritt!

 

Total Time1 time
Ingrediensar (4 porsjonar)
 600 g torsk naturell eller seifilet frå Hillersøy
 1 pose nachochips (evt. bytte ut med tortilla eller tacoskjell)
 .5 ts spisskummen, malt
 1 ts gurkemeie
 salt og pepar
Sylta raudlauk
 3 stk raudlauk
 1 .5 dl eddik
 1 s pepar, heil sort
 5 kvister timian
 2 ss sukker
 1 ts salt
Avokadokrem
 2 stk avokado
 1 dl yoghurt, naturell
 1 ts tabasco
 2 ss olivenolje
 3 ss sitronsaft
Sylta raudlauk
1

Bland alle ingrediensane, unntatt raudløken, i ein kjele. Kok opp, og la det småkoke i 3–4 minuttar. La det deretter kvile i 30 minuttar.

2

Legg raudløkskjevene i eit stort glas, og hell over laken så den dekkjer løken heilt. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet. Løken er spiseklar etter ein time.

Avokadokrem
3

Mos avokado og øvrige ingrediensar med ein stavmiksar. Vil du ha ein tynnare variant, ha i litt meir olivenolje og sitronsaft.

Torsk/Sei
4

Krydre, pepre og salte fiskefileten, og steik i panna 2-3 minuttar på kvar side.

Servering
5

Lag ein tallerken med nachos (evt. tortillas eller tacoskjell), torsk/sei, sylta raudløk, avokadoskjever, spisspaprika, grønn paprika, koriander og chili. Topp med avokadodressing og limesaft.

Foto: Marius Fiskum
Inspirasjon: Norges sjømatråd, 3iuka.no

Ingredients

Ingrediensar (4 porsjonar)
 600 g torsk naturell eller seifilet frå Hillersøy
 1 pose nachochips (evt. bytte ut med tortilla eller tacoskjell)
 .5 ts spisskummen, malt
 1 ts gurkemeie
 salt og pepar
Sylta raudlauk
 3 stk raudlauk
 1 .5 dl eddik
 1 s pepar, heil sort
 5 kvister timian
 2 ss sukker
 1 ts salt
Avokadokrem
 2 stk avokado
 1 dl yoghurt, naturell
 1 ts tabasco
 2 ss olivenolje
 3 ss sitronsaft

Directions

Sylta raudlauk
1

Bland alle ingrediensane, unntatt raudløken, i ein kjele. Kok opp, og la det småkoke i 3–4 minuttar. La det deretter kvile i 30 minuttar.

2

Legg raudløkskjevene i eit stort glas, og hell over laken så den dekkjer løken heilt. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet. Løken er spiseklar etter ein time.

Avokadokrem
3

Mos avokado og øvrige ingrediensar med ein stavmiksar. Vil du ha ein tynnare variant, ha i litt meir olivenolje og sitronsaft.

Torsk/Sei
4

Krydre, pepre og salte fiskefileten, og steik i panna 2-3 minuttar på kvar side.

Servering
5

Lag ein tallerken med nachos (evt. tortillas eller tacoskjell), torsk/sei, sylta raudløk, avokadoskjever, spisspaprika, grønn paprika, koriander og chili. Topp med avokadodressing og limesaft.

Foto: Marius Fiskum
Inspirasjon: Norges sjømatråd, 3iuka.no

Notes

Nachos og fredagstaco med fisk