Mjuk kveite i fiskekremsaus

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Kveite er ein feit og god fisk med mykje smak, og egnar seg å tilberede på ulike måtar. Denne oppskrifta med kveite og fiskekremsaus er beregna 4 porsjonar og er frå SPiiS godt med Arne Brimi. Har du prøvd nyheita frå Glitne?

Du treng til kveita:
 600 g skinn- og beinfri kveitefilet
 1 ss olivenolje
 1 klype salt
 1 klype svart pepper
Du treng til fiskekremsaus:
 3 sjalottlauk
 2 dl tørr kvitvin
 2 dl fiskekraft
 1 dl kremfløyte
 100 g smør
 1 klype salt
 1 klype svart pepper
 friske urter (til dømes kjørvel eller bladpersille)
Slik gjer du med kveite:
1

Del fisken i skiver og legg på eit bakebrett. Snu fisken i olivenolje, salt og pepper.

2

Steik på lav varme i steikeovn, ca. 60-65 grader, til fisken skiver seg. Avhengig av tjukkelsen, med det tar mellom 10-20 minuttar.

3

Server med ein god fiskekremsaus, og pynt med friske urter. I denne oppskrifta (sjå bilete) er det brukt kjørvel.

Slik gjer du for fiskekremsaus:
4

Finhakk løken og surr den i ei kjele saman med kvitvin. Reduser til kjelen er nesten tørr.

5

Ha i kraft og fløyte, og kok inn på nytt til du har ca. 1,5 dl væske. Sil av løken.

6

Pisk inn smørte til slutt, litt etter litt, og smak til med salt og pepper. Friske urter er også godt i denne sausen.

Ingredients

Du treng til kveita:
 600 g skinn- og beinfri kveitefilet
 1 ss olivenolje
 1 klype salt
 1 klype svart pepper
Du treng til fiskekremsaus:
 3 sjalottlauk
 2 dl tørr kvitvin
 2 dl fiskekraft
 1 dl kremfløyte
 100 g smør
 1 klype salt
 1 klype svart pepper
 friske urter (til dømes kjørvel eller bladpersille)

Directions

Slik gjer du med kveite:
1

Del fisken i skiver og legg på eit bakebrett. Snu fisken i olivenolje, salt og pepper.

2

Steik på lav varme i steikeovn, ca. 60-65 grader, til fisken skiver seg. Avhengig av tjukkelsen, med det tar mellom 10-20 minuttar.

3

Server med ein god fiskekremsaus, og pynt med friske urter. I denne oppskrifta (sjå bilete) er det brukt kjørvel.

Slik gjer du for fiskekremsaus:
4

Finhakk løken og surr den i ei kjele saman med kvitvin. Reduser til kjelen er nesten tørr.

5

Ha i kraft og fløyte, og kok inn på nytt til du har ca. 1,5 dl væske. Sil av løken.

6

Pisk inn smørte til slutt, litt etter litt, og smak til med salt og pepper. Friske urter er også godt i denne sausen.

Notes

Mjuk kveite i fiskekremsaus