Kveite er ein feit og god fisk med mykje smak, og egnar seg å tilberede på ulike måtar. Denne oppskrifta med kveite og fiskekremsaus er beregna 4 porsjonar og er frå SPiiS godt med Arne Brimi. Har du prøvd nyheita frå Glitne?
Del fisken i skiver og legg på eit bakebrett. Snu fisken i olivenolje, salt og pepper.
Steik på lav varme i steikeovn, ca. 60-65 grader, til fisken skiver seg. Avhengig av tjukkelsen, med det tar mellom 10-20 minuttar.
Server med ein god fiskekremsaus, og pynt med friske urter. I denne oppskrifta (sjå bilete) er det brukt kjørvel.
Finhakk løken og surr den i ei kjele saman med kvitvin. Reduser til kjelen er nesten tørr.
Ha i kraft og fløyte, og kok inn på nytt til du har ca. 1,5 dl væske. Sil av løken.
Pisk inn smørte til slutt, litt etter litt, og smak til med salt og pepper. Friske urter er også godt i denne sausen.
Ingredients
Directions
Del fisken i skiver og legg på eit bakebrett. Snu fisken i olivenolje, salt og pepper.
Steik på lav varme i steikeovn, ca. 60-65 grader, til fisken skiver seg. Avhengig av tjukkelsen, med det tar mellom 10-20 minuttar.
Server med ein god fiskekremsaus, og pynt med friske urter. I denne oppskrifta (sjå bilete) er det brukt kjørvel.
Finhakk løken og surr den i ei kjele saman med kvitvin. Reduser til kjelen er nesten tørr.
Ha i kraft og fløyte, og kok inn på nytt til du har ca. 1,5 dl væske. Sil av løken.
Pisk inn smørte til slutt, litt etter litt, og smak til med salt og pepper. Friske urter er også godt i denne sausen.