Mandelpotet går aldri av moten og kan brukast til det meste. Har du forsøkt å kombinere mandelen med blåmuggost? Rørosmat anbefalar denne oppskrifta på mandelpoteter med gullmedaljist Fjellblå. Eignar seg ypparleg til dei aller fleste typar kjøtt. 4 porsjonar.
Skrell og skjer mandelpotetene i ca. 1 cm breie skiver. Legg skivene i kokande vatn og la dei koke i eitt (1) minutt. Hell av vatnet og tilsett fløyten. Kok opp på nytt. Ta kjelen av varmen, rør inn osten og smak til med salt og pepar.
Hell alt i ei ildfast form og gratiner i ca. 20 min på 200 grader midt i omnen. Mandelpotetene skal ha ein gyllen farge.
Ingredients
Directions
Skrell og skjer mandelpotetene i ca. 1 cm breie skiver. Legg skivene i kokande vatn og la dei koke i eitt (1) minutt. Hell av vatnet og tilsett fløyten. Kok opp på nytt. Ta kjelen av varmen, rør inn osten og smak til med salt og pepar.
Hell alt i ei ildfast form og gratiner i ca. 20 min på 200 grader midt i omnen. Mandelpotetene skal ha ein gyllen farge.