Lokalmatoppskrift på langtidssteikt lammelår til haust og påske - passar for fint besøk og søndagsmiddagar. 6-7 porsjonar eller til glede for 4 svært svoltne gjestar.
Brun kjøtet i olje i jerngryte med lok. Alternativt i langpanne i steikeomnen på 250 grader i 8 – 10 minutt. Snu lammelåret under bruninga.
Krydr deretter med salt og pepar. Legg i kvitløk, grovhakka løk, gulrøter og krydderurter. Hell i vin og buljong.
Steik kjøtet under lok i omnen på 150 grader i 6 – 7 timar. Snu låret med jamne mellomrom frå start, og sørg for at steika ikkje tørkar ut. La kjøtet kvile i 20 minutt før oppskjering.
Brukar du steiketermometer, har du raudt kjøt ved 65 grader og rosa kjerne inni ved 70 grader. Ved 76 grader er kjøtet gjennomsteikt.
Ingredients
Directions
Brun kjøtet i olje i jerngryte med lok. Alternativt i langpanne i steikeomnen på 250 grader i 8 – 10 minutt. Snu lammelåret under bruninga.
Krydr deretter med salt og pepar. Legg i kvitløk, grovhakka løk, gulrøter og krydderurter. Hell i vin og buljong.
Steik kjøtet under lok i omnen på 150 grader i 6 – 7 timar. Snu låret med jamne mellomrom frå start, og sørg for at steika ikkje tørkar ut. La kjøtet kvile i 20 minutt før oppskjering.
Brukar du steiketermometer, har du raudt kjøt ved 65 grader og rosa kjerne inni ved 70 grader. Ved 76 grader er kjøtet gjennomsteikt.