Langtidssteikt lammelår


Langtidssteikt lammelår

Lokalmatoppskrift på langtidssteikt lammelår frå SolundMat - passar for fint besøk og søndagsmiddagar. 6-7 porsjonar eller til glede for 4 svært svoltne gjestar.

Førebuing7 timar

 

 

 2,50 kg lammelår frå SolundMat
 3 ss olivenolje
 salt og pepar
 1 kvitlauk
 3 gulrøter
 2 stk gule laukar
 2 kvastar rosmarin
 10 kvastar timian
 6 dl bladpersille
 1 dl raudvin
 4 dl lys buljong
 
1

Brun kjøtet i olje i jerngryte med lok. Alternativt i langpanne i steikeomnen på 250 grader i 8 – 10 minutt. Snu lammelåret under bruninga.

2

Krydr deretter med salt og pepar. Legg i kvitløk, grovhakka løk, gulrøter og krydderurter. Hell i vin og buljong.

3

Steik kjøtet under lok i omnen på 150 grader i 6 – 7 timar. Snu låret med jamne mellomrom frå start, og sørg for at steika ikkje tørkar ut. La kjøtet kvile i 20 minutt før oppskjering.

4

Brukar du steiketermometer, har du raudt kjøt ved 65 grader og rosa kjerne inni ved 70 grader. Ved 76 grader er kjøtet gjennomsteikt.

Ingrediensar

 2,50 kg lammelår frå SolundMat
 3 ss olivenolje
 salt og pepar
 1 kvitlauk
 3 gulrøter
 2 stk gule laukar
 2 kvastar rosmarin
 10 kvastar timian
 6 dl bladpersille
 1 dl raudvin
 4 dl lys buljong

Slik gjer du

1

Brun kjøtet i olje i jerngryte med lok. Alternativt i langpanne i steikeomnen på 250 grader i 8 – 10 minutt. Snu lammelåret under bruninga.

2

Krydr deretter med salt og pepar. Legg i kvitløk, grovhakka løk, gulrøter og krydderurter. Hell i vin og buljong.

3

Steik kjøtet under lok i omnen på 150 grader i 6 – 7 timar. Snu låret med jamne mellomrom frå start, og sørg for at steika ikkje tørkar ut. La kjøtet kvile i 20 minutt før oppskjering.

4

Brukar du steiketermometer, har du raudt kjøt ved 65 grader og rosa kjerne inni ved 70 grader. Ved 76 grader er kjøtet gjennomsteikt.

Langtidssteikt lammelår