Det er ikkje berre fårikål ein kan nytte lammekjøttet til! Prøv med fleire gode og sterke smakar: Lammecurry frå Trines matblogg er ein kjempegod rett. Oppskrift for 4 porsjonar.
Forbered alt først: Skjær opp lammekjøtt og grønsaker. Du kan nytte ferdig oppskjært lammelår, eller du kan skjære opp lammekotelettar. Kok ris som anvist på pakken.
Steik lammekjøttet raskt i litt nøytral olje, men pass på slik at det ikkje blir gjennomsteikt! Steik kjøttet i to omgangar. Legg til side.
Finn fram ei vid gryte og fres løken eit par min. Tilsett deretter kvitløk chili og ingefær. Bank sitrongrass med biffklubbe, eller noko, for å få ut smaken, og del den i to. Hugs å fjerne stilkane før servering.
La alt frese i panna i 1 min. før du deretter tilsetter tomatpurè og currypasta. La det frese ytterligere 1 min, og tilsett deretter kokosmelk, gulrøtter og paprika, og la det stå og trekke i ca. 15 min.
Tilsett lammekjøtt og brokkoli, smak til med fiskesaus, sukker og limesaft. La dette trekke i 10 min til, heilt til grønsakene og kjøttet er mørt og fint.
Fjern sitrongresstilkene. Gi lammecurryen et dryss med hakkede cashewnøtter og frisk koriander, og server umiddelbart – med ris og nan som tilbehør.
Fjern stilkane med sitrongress. Server med ris, frisk koriander og cashewnøtter, og naan-brød.
Ingredients
Directions
Forbered alt først: Skjær opp lammekjøtt og grønsaker. Du kan nytte ferdig oppskjært lammelår, eller du kan skjære opp lammekotelettar. Kok ris som anvist på pakken.
Steik lammekjøttet raskt i litt nøytral olje, men pass på slik at det ikkje blir gjennomsteikt! Steik kjøttet i to omgangar. Legg til side.
Finn fram ei vid gryte og fres løken eit par min. Tilsett deretter kvitløk chili og ingefær. Bank sitrongrass med biffklubbe, eller noko, for å få ut smaken, og del den i to. Hugs å fjerne stilkane før servering.
La alt frese i panna i 1 min. før du deretter tilsetter tomatpurè og currypasta. La det frese ytterligere 1 min, og tilsett deretter kokosmelk, gulrøtter og paprika, og la det stå og trekke i ca. 15 min.
Tilsett lammekjøtt og brokkoli, smak til med fiskesaus, sukker og limesaft. La dette trekke i 10 min til, heilt til grønsakene og kjøttet er mørt og fint.
Fjern sitrongresstilkene. Gi lammecurryen et dryss med hakkede cashewnøtter og frisk koriander, og server umiddelbart – med ris og nan som tilbehør.
Fjern stilkane med sitrongress. Server med ris, frisk koriander og cashewnøtter, og naan-brød.