Lammecurry

lammecurry-smaksglede-coopnordvest

Det er ikkje berre fårikål ein kan nytte lammekjøttet til! Prøv med fleire gode og sterke smakar: Lammecurry frå Trines matblogg er ein kjempegod rett. Oppskrift for 4 porsjonar.

Du treng:
 600 g lammelår i strimlar (evt. anna lammekjøtt)
 nøytral olje
 1 rødløk i strimlar
 600 g kokosmelk
 2 fedd kvitløk (finhakka)
 1 rød chilli (finhakka)
 1 ss frisk ingefær (finrevet)
 2 stilkar sitrongras
 1 ss tomatpurè
 2 ss rød currypasta
 2 gulerøtter (tynne strimler)
 1 rød paprika (strimler)
 5 brokkoli (små bukettar)
 1 ss fiskesaus (smak til)
 2 ts brunt sukker
 1 lime (safta)
 1 neve cashewnøtter, (grovhakka)
 frisk koriander
Slik gjer du:
1

Forbered alt først: Skjær opp lammekjøtt og grønsaker. Du kan nytte ferdig oppskjært lammelår, eller du kan skjære opp lammekotelettar. Kok ris som anvist på pakken.

2

Steik lammekjøttet raskt i litt nøytral olje, men pass på slik at det ikkje blir gjennomsteikt! Steik kjøttet i to omgangar. Legg til side.

3

Finn fram ei vid gryte og fres løken eit par min. Tilsett deretter kvitløk chili og ingefær. Bank sitrongrass med biffklubbe, eller noko, for å få ut smaken, og del den i to. Hugs å fjerne stilkane før servering.

4

La alt frese i panna i 1 min. før du deretter tilsetter tomatpurè og currypasta. La det frese ytterligere 1 min, og tilsett deretter kokosmelk, gulrøtter og paprika, og la det stå og trekke i ca. 15 min.

5

Tilsett lammekjøtt og brokkoli, smak til med fiskesaus, sukker og limesaft. La dette trekke i 10 min til, heilt til grønsakene og kjøttet er mørt og fint.

Fjern sitrongresstilkene. Gi lammecurryen et dryss med hakkede cashewnøtter og frisk koriander, og server umiddelbart – med ris og nan som tilbehør.

6

Fjern stilkane med sitrongress. Server med ris, frisk koriander og cashewnøtter, og naan-brød.

Ingredients

Du treng:
 600 g lammelår i strimlar (evt. anna lammekjøtt)
 nøytral olje
 1 rødløk i strimlar
 600 g kokosmelk
 2 fedd kvitløk (finhakka)
 1 rød chilli (finhakka)
 1 ss frisk ingefær (finrevet)
 2 stilkar sitrongras
 1 ss tomatpurè
 2 ss rød currypasta
 2 gulerøtter (tynne strimler)
 1 rød paprika (strimler)
 5 brokkoli (små bukettar)
 1 ss fiskesaus (smak til)
 2 ts brunt sukker
 1 lime (safta)
 1 neve cashewnøtter, (grovhakka)
 frisk koriander

Directions

Slik gjer du:
1

Forbered alt først: Skjær opp lammekjøtt og grønsaker. Du kan nytte ferdig oppskjært lammelår, eller du kan skjære opp lammekotelettar. Kok ris som anvist på pakken.

2

Steik lammekjøttet raskt i litt nøytral olje, men pass på slik at det ikkje blir gjennomsteikt! Steik kjøttet i to omgangar. Legg til side.

3

Finn fram ei vid gryte og fres løken eit par min. Tilsett deretter kvitløk chili og ingefær. Bank sitrongrass med biffklubbe, eller noko, for å få ut smaken, og del den i to. Hugs å fjerne stilkane før servering.

4

La alt frese i panna i 1 min. før du deretter tilsetter tomatpurè og currypasta. La det frese ytterligere 1 min, og tilsett deretter kokosmelk, gulrøtter og paprika, og la det stå og trekke i ca. 15 min.

5

Tilsett lammekjøtt og brokkoli, smak til med fiskesaus, sukker og limesaft. La dette trekke i 10 min til, heilt til grønsakene og kjøttet er mørt og fint.

Fjern sitrongresstilkene. Gi lammecurryen et dryss med hakkede cashewnøtter og frisk koriander, og server umiddelbart – med ris og nan som tilbehør.

6

Fjern stilkane med sitrongress. Server med ris, frisk koriander og cashewnøtter, og naan-brød.

Lammecurry