Lam i form med poteter

lam-poteter-smaksglede-coopnordvest
Du treng for 4 porsjonar:
 6 lammeskiver (evt. bog)
 2 ss olje til steiking
 1 ss frisk rosmarin (finhakka)
 5 ts salt
 21 ts pepper
 3 stk løk
 1 stk purre
 12 stk mandelpoteter
 2 fedd kvitløk
 3 ss smør
 2 ss frisk kruspersille (grovhakka)
 4 ss frisk rosmarin (grovhakka)
 1 ts salt
 5 ts pepper
Poteter og grønsaker:
1

Forvarm steikeovn på 200 grader. Rens løk og purre, og skjær dei i grove bitar. Skrell potetene og skjær dei i skiver. Finhakk kvitløk.

2

Legg poteter og grønsaker i ei ildfast form med smør. Dryss over persille, rosmarin, salt og pepper, og sett i ovnen. Steik i ca. 40 min.

Lammeskiver:
3

Krydre lammekotelettane med rosmarin, salt og pepper. Steik dei i ei varm steikepanne med olje i ca. 2 min. på kvar side. Legg deretter lammeskivene i den ildfaste forma med poteter og grønsaker, og steik alt saman vidare i ca. 15 min.

Ingredients

Du treng for 4 porsjonar:
 6 lammeskiver (evt. bog)
 2 ss olje til steiking
 1 ss frisk rosmarin (finhakka)
 5 ts salt
 21 ts pepper
 3 stk løk
 1 stk purre
 12 stk mandelpoteter
 2 fedd kvitløk
 3 ss smør
 2 ss frisk kruspersille (grovhakka)
 4 ss frisk rosmarin (grovhakka)
 1 ts salt
 5 ts pepper

Directions

Poteter og grønsaker:
1

Forvarm steikeovn på 200 grader. Rens løk og purre, og skjær dei i grove bitar. Skrell potetene og skjær dei i skiver. Finhakk kvitløk.

2

Legg poteter og grønsaker i ei ildfast form med smør. Dryss over persille, rosmarin, salt og pepper, og sett i ovnen. Steik i ca. 40 min.

Lammeskiver:
3

Krydre lammekotelettane med rosmarin, salt og pepper. Steik dei i ei varm steikepanne med olje i ca. 2 min. på kvar side. Legg deretter lammeskivene i den ildfaste forma med poteter og grønsaker, og steik alt saman vidare i ca. 15 min.

Lam i form med poteter