Laksekake

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Vi assosierar vel stort sett kake med bursdag, konfirmasjon og dessert, men denne versjonen av kake kan du ha til middag! Oppskrifta er frå kokeboka SpiiS godt med Arne Brimi.

Du treng:
 1 laksefilet, med skinn
 olje til steiking
 30 g tørka steinsopp
 2 dl melk
 2 dl fløyte
 2 ss smør
 1 kg mandelpoteter
 salt
 grøn salat
 olivenolje
 5 sitron, safta
Slik gjer du:
1

Kok potetene møre og mos dei saman med smøret

2

Kok opp melk, fløte og steinsopp, og tilsett blandinga i potetmosen

3

Skjær laksefileten i trekantar. Varm ei steikepanne med litt olje, og legg laksen oppi med spissen mot midten av panna

4

La fisken surre litt i panna før du fordeler potetstappa over fisken. La panna stå på varmen til fisken er ferdig steikt

5

Legg eit stort fat over steikepanna, og snu laksekaka over på dette. Dra forsiktig skinnet av laksen

6

Lag ein god grøn salat, gjerne ei blanding av fleire salatsortar. Vend salaten inn i olivenolje og litt sitronsaft, og fordel den på toppen av laksekaka

Ingredients

Du treng:
 1 laksefilet, med skinn
 olje til steiking
 30 g tørka steinsopp
 2 dl melk
 2 dl fløyte
 2 ss smør
 1 kg mandelpoteter
 salt
 grøn salat
 olivenolje
 5 sitron, safta

Directions

Slik gjer du:
1

Kok potetene møre og mos dei saman med smøret

2

Kok opp melk, fløte og steinsopp, og tilsett blandinga i potetmosen

3

Skjær laksefileten i trekantar. Varm ei steikepanne med litt olje, og legg laksen oppi med spissen mot midten av panna

4

La fisken surre litt i panna før du fordeler potetstappa over fisken. La panna stå på varmen til fisken er ferdig steikt

5

Legg eit stort fat over steikepanna, og snu laksekaka over på dette. Dra forsiktig skinnet av laksen

6

Lag ein god grøn salat, gjerne ei blanding av fleire salatsortar. Vend salaten inn i olivenolje og litt sitronsaft, og fordel den på toppen av laksekaka

Laksekake