Vi assosierar vel stort sett kake med bursdag, konfirmasjon og dessert, men denne versjonen av kake kan du ha til middag! Oppskrifta er frå kokeboka SpiiS godt med Arne Brimi.
Kok potetene møre og mos dei saman med smøret
Kok opp melk, fløte og steinsopp, og tilsett blandinga i potetmosen
Skjær laksefileten i trekantar. Varm ei steikepanne med litt olje, og legg laksen oppi med spissen mot midten av panna
La fisken surre litt i panna før du fordeler potetstappa over fisken. La panna stå på varmen til fisken er ferdig steikt
Legg eit stort fat over steikepanna, og snu laksekaka over på dette. Dra forsiktig skinnet av laksen
Lag ein god grøn salat, gjerne ei blanding av fleire salatsortar. Vend salaten inn i olivenolje og litt sitronsaft, og fordel den på toppen av laksekaka
Ingredients
Directions
Kok potetene møre og mos dei saman med smøret
Kok opp melk, fløte og steinsopp, og tilsett blandinga i potetmosen
Skjær laksefileten i trekantar. Varm ei steikepanne med litt olje, og legg laksen oppi med spissen mot midten av panna
La fisken surre litt i panna før du fordeler potetstappa over fisken. La panna stå på varmen til fisken er ferdig steikt
Legg eit stort fat over steikepanna, og snu laksekaka over på dette. Dra forsiktig skinnet av laksen
Lag ein god grøn salat, gjerne ei blanding av fleire salatsortar. Vend salaten inn i olivenolje og litt sitronsaft, og fordel den på toppen av laksekaka