Lakseburger med coleslaw

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar
VanskelegheitsgradIntermediate

Lyst på ein sunn og næringsrik burger? Prøv Svanøy Røykeri si oppskrift på den ultimate lakseburgeren.

 

Tilberedningstid40 minutt
Lakseburger
 400 g rå laks
 200 g røykelaks frå Svanøy Røykeri
 5 stk finkutta vårlauk, eller ein bunt graslauk
 1 ts salt
 1 egg
 2 dl mjølk
 2 ss potetmjøl
 ½ ts pepar
Coleslaw
 like delar majones og rømme
 sitron
 tabasco
 1 sommer-/nykål (hodekål kan og nyttast)
 4 - 5 gulrøter
1

Køyr laks og røykelaks saman med salt i ein foodprosessor. Ha i potetmjøl og spe så med egg og melk. Ha i pepar og vårlauk til slutt.

2

Steikes i steikepanne med smør eller olje.

3

Til coleslawen blandar du saman majones og rømme, smak til med resten. Finsnitt kålen og rasp gulrøter i til du får en passe tjukk salat.

Ingredients

Lakseburger
 400 g rå laks
 200 g røykelaks frå Svanøy Røykeri
 5 stk finkutta vårlauk, eller ein bunt graslauk
 1 ts salt
 1 egg
 2 dl mjølk
 2 ss potetmjøl
 ½ ts pepar
Coleslaw
 like delar majones og rømme
 sitron
 tabasco
 1 sommer-/nykål (hodekål kan og nyttast)
 4 - 5 gulrøter

Directions

1

Køyr laks og røykelaks saman med salt i ein foodprosessor. Ha i potetmjøl og spe så med egg og melk. Ha i pepar og vårlauk til slutt.

2

Steikes i steikepanne med smør eller olje.

3

Til coleslawen blandar du saman majones og rømme, smak til med resten. Finsnitt kålen og rasp gulrøter i til du får en passe tjukk salat.

Notes

Lakseburger med coleslaw