Lyst på ein sunn og næringsrik burger? Prøv Svanøy Røykeri si oppskrift på den ultimate lakseburgeren.
Lakseburger
400 g rå laks
200 g røykelaks frå Svanøy Røykeri
5 stk finkutta vårlauk, eller ein bunt graslauk
1 ts salt
1 egg
2 dl mjølk
2 ss potetmjøl
½ ts pepar
Coleslaw
like delar majones og rømme
sitron
tabasco
1 sommer-/nykål (hodekål kan og nyttast)
4 - 5 gulrøter
1
Køyr laks og røykelaks saman med salt i ein foodprosessor. Ha i potetmjøl og spe så med egg og melk. Ha i pepar og vårlauk til slutt.
2
Steikes i steikepanne med smør eller olje.
3
Til coleslawen blandar du saman majones og rømme, smak til med resten. Finsnitt kålen og rasp gulrøter i til du får en passe tjukk salat.
CuisineSvanøy Røykeri
Ingredients
Lakseburger
400 g rå laks
200 g røykelaks frå Svanøy Røykeri
5 stk finkutta vårlauk, eller ein bunt graslauk
1 ts salt
1 egg
2 dl mjølk
2 ss potetmjøl
½ ts pepar
Coleslaw
like delar majones og rømme
sitron
tabasco
1 sommer-/nykål (hodekål kan og nyttast)
4 - 5 gulrøter
Directions
1
Køyr laks og røykelaks saman med salt i ein foodprosessor. Ha i potetmjøl og spe så med egg og melk. Ha i pepar og vårlauk til slutt.
2
Steikes i steikepanne med smør eller olje.
3
Til coleslawen blandar du saman majones og rømme, smak til med resten. Finsnitt kålen og rasp gulrøter i til du får en passe tjukk salat.