Laks på grillen

Lokalmat - Coop nordvest - lokale smaker - matkultur - norsk mat - lokal matprodusent - mattradisjoner - kortreist mat - kortreist drikke - miljøvennlig kverdagsmat - mathandverkar - smaksopplevingar

Laks på grill slår aldri feil. Denne marinaden passar godt til både laks og ørret, enten om den bakast i ovn eller steikast på grill!

Du treng til laks:
 4 laksefilet med skinn
 2 ss sitronsaft
 ts maldonsalt
 pepper
 valgfri urtekrydder
 olje
Du treng til grønsaker:
 1 liten purreløk
 1 sommarkål
 1 brokkoli
 4 ferdig bakte bakepoteter
 2 ss smør
 2 ss olje
 2 dl vatn
 maldonsalt
Slik gjer du med laksen:
1

Legg fiskefiletane på eit fat og dryss på salt, pepper, sitronsaft, urter og olje slik at det dekker alle filetane. La stå i maks. 15 min.

2

Grill laksen med skinnsiden ned på høg varme først, deretter på indirekte varme. Grill laksen 3-4 min. på kvar side.

Slik gjer du med grønsakene:
3

Skjær purra i ca. 5 cm store kubber, sommerkålen i store biter og del brokkolien i buketter.

4

Ha smør og olje i en vid kjele. Legg i purren, og la den surre et par minutter før du legger oppi resten av grønnsakene. Strø på en klype salt.

5

Skjær de ferdige bakepotetene i store biter, og ha dem i kjelen sammen med grønnsakene. Tilsett 2 dl vann og la alt trekke under lokk i om lag 5 minutter.

Ingredients

Du treng til laks:
 4 laksefilet med skinn
 2 ss sitronsaft
 ts maldonsalt
 pepper
 valgfri urtekrydder
 olje
Du treng til grønsaker:
 1 liten purreløk
 1 sommarkål
 1 brokkoli
 4 ferdig bakte bakepoteter
 2 ss smør
 2 ss olje
 2 dl vatn
 maldonsalt

Directions

Slik gjer du med laksen:
1

Legg fiskefiletane på eit fat og dryss på salt, pepper, sitronsaft, urter og olje slik at det dekker alle filetane. La stå i maks. 15 min.

2

Grill laksen med skinnsiden ned på høg varme først, deretter på indirekte varme. Grill laksen 3-4 min. på kvar side.

Slik gjer du med grønsakene:
3

Skjær purra i ca. 5 cm store kubber, sommerkålen i store biter og del brokkolien i buketter.

4

Ha smør og olje i en vid kjele. Legg i purren, og la den surre et par minutter før du legger oppi resten av grønnsakene. Strø på en klype salt.

5

Skjær de ferdige bakepotetene i store biter, og ha dem i kjelen sammen med grønnsakene. Tilsett 2 dl vann og la alt trekke under lokk i om lag 5 minutter.

Notes

Laks på grillen