Laks på grill slår aldri feil. Denne marinaden passar godt til både laks og ørret, enten om den bakast i ovn eller steikast på grill!
Legg fiskefiletane på eit fat og dryss på salt, pepper, sitronsaft, urter og olje slik at det dekker alle filetane. La stå i maks. 15 min.
Grill laksen med skinnsiden ned på høg varme først, deretter på indirekte varme. Grill laksen 3-4 min. på kvar side.
Skjær purra i ca. 5 cm store kubber, sommerkålen i store biter og del brokkolien i buketter.
Ha smør og olje i en vid kjele. Legg i purren, og la den surre et par minutter før du legger oppi resten av grønnsakene. Strø på en klype salt.
Skjær de ferdige bakepotetene i store biter, og ha dem i kjelen sammen med grønnsakene. Tilsett 2 dl vann og la alt trekke under lokk i om lag 5 minutter.
Ingredients
Directions
Legg fiskefiletane på eit fat og dryss på salt, pepper, sitronsaft, urter og olje slik at det dekker alle filetane. La stå i maks. 15 min.
Grill laksen med skinnsiden ned på høg varme først, deretter på indirekte varme. Grill laksen 3-4 min. på kvar side.
Skjær purra i ca. 5 cm store kubber, sommerkålen i store biter og del brokkolien i buketter.
Ha smør og olje i en vid kjele. Legg i purren, og la den surre et par minutter før du legger oppi resten av grønnsakene. Strø på en klype salt.
Skjær de ferdige bakepotetene i store biter, og ha dem i kjelen sammen med grønnsakene. Tilsett 2 dl vann og la alt trekke under lokk i om lag 5 minutter.