Kvit pizza med kjerizo og sylta rødløk

pizza lokalmat oppskrift pizzaoppskrift

Pizza på ekte lokalmatvis - denne pizzaen er "kvit", og er ei smaksoppleving av dei sjeldne, med ost frå Myrdal, krydder frå Høgt og Vilt og geitepølse frå Kandal Kjøtt. Oppskrift frå Kent Ole Strømsøy.

Pizzabotn
 450 gr hvetemel
 320 gr vatn
 13 gr sukker
 25 gr fersk gjær
 10 gr salt
 2 ss olivenolje
Kvit pizzasaus
 2 dl Rørosrømme
 1 fedd hvitløk
 2 ss hakka gressløk
 Salt og pepper
Sylta raudlauk
 100 gr eddik
 200 gr sukker
 300 gr vatn
Topping
 100 gr revet Myrdal geitost
 100 gr revet Myrdal fjellost
 Kjerizo geitepølse frå Kandal Kjøtt
 Pizzakrydder frå Høgt og Vilt
Pizzabotn
1

Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen på middels fart i ca 25 min og høgre fart i ca 5 min i en kjøkkenmaskin. Dette for å stabilisere glutenet og gjøre deiga sterkere.

2

Hev deiga ca 1 time i romtemperatur. Slå ned deiga og form til pizzabunn på ca 250 gr kver.

Kvit pizzasaus
3

Kjevle ut pizzabunnen til en runding og form kantene litt oppover. Smør hvit pizzasaus i bunnen. Tilsett ca 100 gr revet Myrdal geitost og fjellost (50/50). Topp med Kjerizo.

4

Steik på høgste varme 275 grader i ca 7-8 min. Når pizzaen kommer ut av ovnen toppes den med ruccula, flaksalt, pepper og sylta rødløk. Bruk gjerne pizzakrydder frå Høgt og vilt. Hell gjerne over litt god olivenolje rett før servering.

pizzaoppskrift pizza oppskrift lokalmat geit avent coop

Sylta raudlauk
5

Kok opp eddik, sukker og vatn. Tilsett rødløk i skiver og la denne trekke seg kald. La gjerne stå natta over for bedre smak.

6

Om du ønsker en meir intens rødfarge på løken kan du tilsette litt fersk rødbet i laken.

Ingredients

Pizzabotn
 450 gr hvetemel
 320 gr vatn
 13 gr sukker
 25 gr fersk gjær
 10 gr salt
 2 ss olivenolje
Kvit pizzasaus
 2 dl Rørosrømme
 1 fedd hvitløk
 2 ss hakka gressløk
 Salt og pepper
Sylta raudlauk
 100 gr eddik
 200 gr sukker
 300 gr vatn
Topping
 100 gr revet Myrdal geitost
 100 gr revet Myrdal fjellost
 Kjerizo geitepølse frå Kandal Kjøtt
 Pizzakrydder frå Høgt og Vilt

Directions

Pizzabotn
1

Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen på middels fart i ca 25 min og høgre fart i ca 5 min i en kjøkkenmaskin. Dette for å stabilisere glutenet og gjøre deiga sterkere.

2

Hev deiga ca 1 time i romtemperatur. Slå ned deiga og form til pizzabunn på ca 250 gr kver.

Kvit pizzasaus
3

Kjevle ut pizzabunnen til en runding og form kantene litt oppover. Smør hvit pizzasaus i bunnen. Tilsett ca 100 gr revet Myrdal geitost og fjellost (50/50). Topp med Kjerizo.

4

Steik på høgste varme 275 grader i ca 7-8 min. Når pizzaen kommer ut av ovnen toppes den med ruccula, flaksalt, pepper og sylta rødløk. Bruk gjerne pizzakrydder frå Høgt og vilt. Hell gjerne over litt god olivenolje rett før servering.

pizzaoppskrift pizza oppskrift lokalmat geit avent coop

Sylta raudlauk
5

Kok opp eddik, sukker og vatn. Tilsett rødløk i skiver og la denne trekke seg kald. La gjerne stå natta over for bedre smak.

6

Om du ønsker en meir intens rødfarge på løken kan du tilsette litt fersk rødbet i laken.

Kvit pizza med kjerizo og sylta rødløk