Kveitefilet med smakfull brokkoli, sjampinjong og baconterningar

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Desember er tida for kveite, og her har du ein litt asiatisk vri på tilbehøyr til kveitefilet!

 1 pakke Glitne kveite
 4 mellomstore sjampinjongar
 5 bunt med brokkoli
 5 pakke Ringdal baconterningar
 5 mellomstor gul løk
 1 fedd kvitløk
 1 ss soyasaus
 1 ss østersaus
 salt
 pepper
 fersk sitronsaft
 smør og olje til steiking
Slik gjer du:
1

Skjær kveitefiletane i serveringsstykker, kutt opp sjampinjong, brokkoli, løk og finhakk kvitløk

2

Steik baconterningar for seg sjølv i ei steikepanne. Sett til sides på eit fat. Dekk til med aluminiumsfolie for å halde varmen.

3

Steik sjampinjong for seg sjølv i steikepanne, til det blir gyllent.

4

Ha i kvitløk og løk, og steik til løken blir gyllen

5

Tilsett brokkoli, soyasaus, østersaus og pepper, bland alt godt saman. Medan dette steiker og godgjer seg, varm om eiga steikepanne for kveitefiletane.

6

Ha olje i panna og steik kveitestykkene med skinnsida ned til fisken er nesten gjennomsteikt. Ha i smør og aus over fisken.

7

Server kveitefiletane og tilbehøyr på eit fat. Topp med bacon og fersk sitronsaft.

Ingredients

 1 pakke Glitne kveite
 4 mellomstore sjampinjongar
 5 bunt med brokkoli
 5 pakke Ringdal baconterningar
 5 mellomstor gul løk
 1 fedd kvitløk
 1 ss soyasaus
 1 ss østersaus
 salt
 pepper
 fersk sitronsaft
 smør og olje til steiking

Directions

Slik gjer du:
1

Skjær kveitefiletane i serveringsstykker, kutt opp sjampinjong, brokkoli, løk og finhakk kvitløk

2

Steik baconterningar for seg sjølv i ei steikepanne. Sett til sides på eit fat. Dekk til med aluminiumsfolie for å halde varmen.

3

Steik sjampinjong for seg sjølv i steikepanne, til det blir gyllent.

4

Ha i kvitløk og løk, og steik til løken blir gyllen

5

Tilsett brokkoli, soyasaus, østersaus og pepper, bland alt godt saman. Medan dette steiker og godgjer seg, varm om eiga steikepanne for kveitefiletane.

6

Ha olje i panna og steik kveitestykkene med skinnsida ned til fisken er nesten gjennomsteikt. Ha i smør og aus over fisken.

7

Server kveitefiletane og tilbehøyr på eit fat. Topp med bacon og fersk sitronsaft.

Kveitefilet med smakfull brokkoli, sjampinjong og baconterningar