Krema pasta med røykt laks

garnvik røykeri laks lokalmat oppskrift

Lokalmatoppskrift frå Garnviks Røykeri - Slik lagar du ein rett som imponerar med både smak og presentasjon. Heimelaga pasta med røykelaks passar som både tilbehøyr og som hovudrett. Laks frå Garnviks Røykeri finn du i utvalde Coop Nordvest-butikkar.

 Røykt laks frå Garnvik
 Høvding Sverre Ung ost
 8 egg
 3 dl Røros fløte
 1 pk cherrytomatar
 1 vårlauk
 2 stk sjalottlauk
 1 sitron
 Salt og pepar
 375 g Kveitemjøl eller pastamjøl
 Olivenolje
 Vatn
Pastadeig
1

Kjøp ev. ferdig pasta eller følg denne oppskrifta for å lage heimelaga pasta.

Bland saman mjøl, 6 eggeplommar, 2 heile egg, 0,5 ts salt, 1 ss olivenolje og 5 ss vatn. Bland saman og la deiga kvile i kjøleskap i 20-30 minutt.

Tilberedning
2

Del tomatane i 2, kutt vårlauk i tynne skiver, finkutt 2 sjalottlauk og klem ut safta av ein halv sitron. Kutt laksen i skiver, og ha alt i separate skåler.

3

Varm opp ei kjele og tilsett 1 ss Rørossmør og sjalottlauk. La surre i 2 minutt.

4

Tilsett fløyte og la dette reduserast til den tjuknar. Rasp så ost i sausen og smak til med salt, pepar og sitron.

5

Tilsett nokre av tomatane i sausen.

6

Rull ut pastaen med pastamaskin eller med kjevle. Den skal være ca 3 mm tjukk før du kuttar opp i strimlar.

7

Sett på ei kjele med vatn, salt og litt olje. Når vatnet kokar, legg du pastaen i kjelen og let det koke i 3 minutt.

8

Når pastaen er ferdig silar du av vatnet og legg den i sausen. Legg så pasta med saus på tallerken, og dandér med tomat, vårlauk og røyka laks.

Oppskrift frå Garnvik Røykeri

Ingredients

 Røykt laks frå Garnvik
 Høvding Sverre Ung ost
 8 egg
 3 dl Røros fløte
 1 pk cherrytomatar
 1 vårlauk
 2 stk sjalottlauk
 1 sitron
 Salt og pepar
 375 g Kveitemjøl eller pastamjøl
 Olivenolje
 Vatn

Directions

Pastadeig
1

Kjøp ev. ferdig pasta eller følg denne oppskrifta for å lage heimelaga pasta.

Bland saman mjøl, 6 eggeplommar, 2 heile egg, 0,5 ts salt, 1 ss olivenolje og 5 ss vatn. Bland saman og la deiga kvile i kjøleskap i 20-30 minutt.

Tilberedning
2

Del tomatane i 2, kutt vårlauk i tynne skiver, finkutt 2 sjalottlauk og klem ut safta av ein halv sitron. Kutt laksen i skiver, og ha alt i separate skåler.

3

Varm opp ei kjele og tilsett 1 ss Rørossmør og sjalottlauk. La surre i 2 minutt.

4

Tilsett fløyte og la dette reduserast til den tjuknar. Rasp så ost i sausen og smak til med salt, pepar og sitron.

5

Tilsett nokre av tomatane i sausen.

6

Rull ut pastaen med pastamaskin eller med kjevle. Den skal være ca 3 mm tjukk før du kuttar opp i strimlar.

7

Sett på ei kjele med vatn, salt og litt olje. Når vatnet kokar, legg du pastaen i kjelen og let det koke i 3 minutt.

8

Når pastaen er ferdig silar du av vatnet og legg den i sausen. Legg så pasta med saus på tallerken, og dandér med tomat, vårlauk og røyka laks.

Oppskrift frå Garnvik Røykeri

Notes

Krema pasta med røykt laks