Lokalmatoppskrift frå Garnviks Røykeri - Slik lagar du ein rett som imponerar med både smak og presentasjon. Heimelaga pasta med røykelaks passar som både tilbehøyr og som hovudrett. Laks frå Garnviks Røykeri finn du i utvalde Coop Nordvest-butikkar.
Kjøp ev. ferdig pasta eller følg denne oppskrifta for å lage heimelaga pasta.
Bland saman mjøl, 6 eggeplommar, 2 heile egg, 0,5 ts salt, 1 ss olivenolje og 5 ss vatn. Bland saman og la deiga kvile i kjøleskap i 20-30 minutt.
Del tomatane i 2, kutt vårlauk i tynne skiver, finkutt 2 sjalottlauk og klem ut safta av ein halv sitron. Kutt laksen i skiver, og ha alt i separate skåler.
Varm opp ei kjele og tilsett 1 ss Rørossmør og sjalottlauk. La surre i 2 minutt.
Tilsett fløyte og la dette reduserast til den tjuknar. Rasp så ost i sausen og smak til med salt, pepar og sitron.
Tilsett nokre av tomatane i sausen.
Rull ut pastaen med pastamaskin eller med kjevle. Den skal være ca 3 mm tjukk før du kuttar opp i strimlar.
Sett på ei kjele med vatn, salt og litt olje. Når vatnet kokar, legg du pastaen i kjelen og let det koke i 3 minutt.
Når pastaen er ferdig silar du av vatnet og legg den i sausen. Legg så pasta med saus på tallerken, og dandér med tomat, vårlauk og røyka laks.
Oppskrift frå Garnvik Røykeri
Ingredients
Directions
Kjøp ev. ferdig pasta eller følg denne oppskrifta for å lage heimelaga pasta.
Bland saman mjøl, 6 eggeplommar, 2 heile egg, 0,5 ts salt, 1 ss olivenolje og 5 ss vatn. Bland saman og la deiga kvile i kjøleskap i 20-30 minutt.
Del tomatane i 2, kutt vårlauk i tynne skiver, finkutt 2 sjalottlauk og klem ut safta av ein halv sitron. Kutt laksen i skiver, og ha alt i separate skåler.
Varm opp ei kjele og tilsett 1 ss Rørossmør og sjalottlauk. La surre i 2 minutt.
Tilsett fløyte og la dette reduserast til den tjuknar. Rasp så ost i sausen og smak til med salt, pepar og sitron.
Tilsett nokre av tomatane i sausen.
Rull ut pastaen med pastamaskin eller med kjevle. Den skal være ca 3 mm tjukk før du kuttar opp i strimlar.
Sett på ei kjele med vatn, salt og litt olje. Når vatnet kokar, legg du pastaen i kjelen og let det koke i 3 minutt.
Når pastaen er ferdig silar du av vatnet og legg den i sausen. Legg så pasta med saus på tallerken, og dandér med tomat, vårlauk og røyka laks.
Oppskrift frå Garnvik Røykeri