Karamelliserte poteter

karamelliserte poteter-smaksglede-coopnordvest

Har du smakt karamelliserte poteter før? Danmark og Island nyttar det i jula! La deg inspirere av andre kulturar sine mattradisjonar! Karamelliserte poteter passar meget godt til kjøtrettar, som til dømes svinesteik eller and!

Du treng for 4 porsjonar:
 1 kg nypoteter
 90 g sukker
 25 g smør
 1 dl vatn
 flaksalt
Slik gjer du:
1

Skrell potetene og kok dei i lettsalta vatn. OBS: Pass på å ikkje koke dei heilt ferdig, men at dei har ei litt hard kjerne.

2

Ha sukker i ei stor kjele, varm opp på middels til høg varme. Rør forsiktig meda sukkeret smeltar og blir brunt.

3

Tilsett smør og la det smelte til sukkermasse. Ha i vatn til slutt. Rør til jevn saus.

4

Når potetene er klar (altså nesten ferdig kokt, med har kjerne), sil ut vatnet.

5

Ha potene i karamellsausen og la dei trekke i 10 min. Rør jevnleg rundt i potetene slik at alle potetene blir dekt av saus. Potetene er ferdig når dei er møre.

6

Server på fat og dryss gjerne over flaksalt.

Ingredients

Du treng for 4 porsjonar:
 1 kg nypoteter
 90 g sukker
 25 g smør
 1 dl vatn
 flaksalt

Directions

Slik gjer du:
1

Skrell potetene og kok dei i lettsalta vatn. OBS: Pass på å ikkje koke dei heilt ferdig, men at dei har ei litt hard kjerne.

2

Ha sukker i ei stor kjele, varm opp på middels til høg varme. Rør forsiktig meda sukkeret smeltar og blir brunt.

3

Tilsett smør og la det smelte til sukkermasse. Ha i vatn til slutt. Rør til jevn saus.

4

Når potetene er klar (altså nesten ferdig kokt, med har kjerne), sil ut vatnet.

5

Ha potene i karamellsausen og la dei trekke i 10 min. Rør jevnleg rundt i potetene slik at alle potetene blir dekt av saus. Potetene er ferdig når dei er møre.

6

Server på fat og dryss gjerne over flaksalt.

Karamelliserte poteter