Har du smakt karamelliserte poteter før? Danmark og Island nyttar det i jula! La deg inspirere av andre kulturar sine mattradisjonar! Karamelliserte poteter passar meget godt til kjøtrettar, som til dømes svinesteik eller and!
Skrell potetene og kok dei i lettsalta vatn. OBS: Pass på å ikkje koke dei heilt ferdig, men at dei har ei litt hard kjerne.
Ha sukker i ei stor kjele, varm opp på middels til høg varme. Rør forsiktig meda sukkeret smeltar og blir brunt.
Tilsett smør og la det smelte til sukkermasse. Ha i vatn til slutt. Rør til jevn saus.
Når potetene er klar (altså nesten ferdig kokt, med har kjerne), sil ut vatnet.
Ha potene i karamellsausen og la dei trekke i 10 min. Rør jevnleg rundt i potetene slik at alle potetene blir dekt av saus. Potetene er ferdig når dei er møre.
Server på fat og dryss gjerne over flaksalt.
Ingredients
Directions
Skrell potetene og kok dei i lettsalta vatn. OBS: Pass på å ikkje koke dei heilt ferdig, men at dei har ei litt hard kjerne.
Ha sukker i ei stor kjele, varm opp på middels til høg varme. Rør forsiktig meda sukkeret smeltar og blir brunt.
Tilsett smør og la det smelte til sukkermasse. Ha i vatn til slutt. Rør til jevn saus.
Når potetene er klar (altså nesten ferdig kokt, med har kjerne), sil ut vatnet.
Ha potene i karamellsausen og la dei trekke i 10 min. Rør jevnleg rundt i potetene slik at alle potetene blir dekt av saus. Potetene er ferdig når dei er møre.
Server på fat og dryss gjerne over flaksalt.