Kakao med kanelstang

Coop Nordvest - norske oppskrifter - Lokale smakar - tradisjonsmat - lokalmat - norsk mat - matkultur - kortreist mat - norsk matprodusent - tradisjonelle smaksoppleveingar - lokalmatprodukt - lokalmatprodusentar

Førjulstida er herleg, men travel, og vi pratar på vegne av fleire når vi seier at ein i romjula kan puste letta ut og slappe av. Då passar det godt med ein god kopp varm og heimelaga kakao. Denne er med kanelstang i, for å sette den ekstra gode julesmaken. Oppskrifta er beregna 2 porsjonar.

Du treng:
 5 dl melk
 1 kanelstang
 1 vaniljestang
 12 ss brunt sukker
 100 kokesjokolade
Topping:
 3 dl kremfløyte
 1 ss melis
 50 g hakka kokesjokolade
Slik gjer du:
1

Skjær opp vaniljestang, skrap ut frø. Ha melk i ei kasserolle og tilsett frø frå vaniljestang.

2

Tilsett vaniljestang, kanelstang og brunt sukker i kasserolla.

3

Varm opp melk til kokepunktet.

4

Ta kjelen av plata og ha i hakka sjokolade. Rør til sjokoladen smeltar. Server i ein stor kopp!

Ingredients

Du treng:
 5 dl melk
 1 kanelstang
 1 vaniljestang
 12 ss brunt sukker
 100 kokesjokolade
Topping:
 3 dl kremfløyte
 1 ss melis
 50 g hakka kokesjokolade

Directions

Slik gjer du:
1

Skjær opp vaniljestang, skrap ut frø. Ha melk i ei kasserolle og tilsett frø frå vaniljestang.

2

Tilsett vaniljestang, kanelstang og brunt sukker i kasserolla.

3

Varm opp melk til kokepunktet.

4

Ta kjelen av plata og ha i hakka sjokolade. Rør til sjokoladen smeltar. Server i ein stor kopp!

Notes

Kakao med kanelstang